Glumiți, nu? Aud asta la toți de aici. Este adevărat așa ceva? Ce carnet poate să aibă un pisoi? Și de ce ar avea el nevoie de un act ca să părăsească țara? Doar nu e vreun infractor care trebuie identificat la graniță sau aeroport? Mi-e greu să cred că așa ceva ar exista în lege. ))))
M-am exprimat gresit totusi. Nu ca are nevoie doar de carnet. Are nevoie de pasaport in toata regula.
Orice pisica, catel care trece o granita are nevoie de un pasaport si sa aiba cip.
Interesant, de ciuuudat!
Nu e nimic ciudat, e legislatie internationala
Nu este obligatoriu. Decat daca este de rasa si vrei sa ii faci toate vaccinurile.
Obligatoriu*
Dacă te referi la carnetul de sănătate, este necesar dacă vrei sa pleci cu pisica din tara.
Eu recomand indiferent, nu te costa mult și e bine sa-l ai acolo.
Te ajuta și dacă o sa fie nevoie sa ajungi pe viitor la un alt veterinar, altul decât cel la care ai făcut primele deparazitări și injecții - astfel, următorul veterinar poate vedea carnetul de sănătate ca pe o fisa de istoric medical și știe ce tratamente a primit pisicuța/motănelul de la alți veterinari în trecut.
ce intrebare... nu, nu este obligatoriu carnetul la un animal de companie, este obligatoriu doar daca vrei sa il scoti din tara
ZuettH întreabă: