| 123PandaUnicorn123 a întrebat:

Eu am un papagal(budgie) si il am de aproape un an dar tot ii e frica de mine,de exemplu daca intru in camera cu cusca el o sa zboare in cealalta parte a custi de frica, eu las usa la cusca deschisa sperand ca o sa ieasa singur din cusca si o sa se plimbe putin si sa inteleaga ca nu il tin prizoner.Te rog sfaturi sa ne apropriem, dau funda!

2 răspunsuri:
| Samariteanul a răspuns:

Pai ar fi o idee buna sa nu dai muzica tare prin camera si sa nu faci prea mult zgomot pentru el.Incearca de asemenea sa ii dai mancare din mana si vezi daca mananca, ah si pune-i ceva peste colivie care sa-i acopere partea din spate ca sa se poata refugia acolo si sa se calmeze.

| NGheorghe a răspuns:

Trebuie sa fi calm, mult mai calm când ii dai mancare. Trebuie sa ii găsești preocupare... schimba-i decorul prin colivie din când in când: mai adaugă crengi si altele, apoi schimba-le ca sa îl faci curios — pana o sa fie curios de mult mai multe. Nu face zece lucruri deodată, îți planifici ce vrei sa faci si faci cât mai repede si gălăgia sa fie identică: când ii dai mancare ii dai mancare, când ii faci curat ii faci curat, când esti direct si îți ia f puțin timp. Poti sa ii schimbi locul la hrana prin crengi ca sa o caute. Apoi ii pui o creanga in ușă ca sa iasă singur, apoi alta pe colivie, dar e bine sa nu găsească hrana in alta parte, si dacă vrei sa ii dai ceva de mancare i-o duci in colivie pana se învață sa doarmă acolo. Pana atunci trebuie sa îți vezi de treburi, practic sa îl uiți si sa nu te bucuri prea tare când face ceva ca așa îl poți speria... la început. Poate îl inveti si comenzi: sa mearga in colivie (condiția este ca acolo sa nu ii facă nimeni niciodată rău, sa nu îl sperie si acolo sa se simtă in siguranța întotdeauna ), sa se urce pe deget( folosești mancare) etc