anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu imi doresc de mult un Ciobanesc de Berna pui ( sau nu stiu exact daca e " de Appenzell " ca seamana rasele ). Si ma tot rugam de mama dar ea mi-a luat pisica ( ceea ce isi dorea ea ). Chestia e ca acum iubesc pisica, dar parca nu mi se potriveste. I-am zis mamei ca daca iau evaluarea de final de-a 8-a cu o nota buna imi iau catel si a facut o fata deranjata, dar nu tocmai suparata. Am zis asta sa ii vad reactia. Eu as vrea mai devreme catelusul, dar ma gandesc ca in orice caz pisica mea are 2 ani si nu se va intelege cu catelul. Stiu ca e ceva ce induce in eroare, dar am mai multe intrebari :
Cum o fac pe mama sa iubeasca mai mult cateii si sa fie de acord sa imi iau unul chiar si dupa a 8 -a?
Cum o sa fac ca, desi ambele animale nu sint crescute de mici impreuna, pisica si catelul sa se inteleaga? Exista vreun centru de dresaj care da sfaturi pentru a se agreea?
Cat costa un pui de Ciobanesc de Berna? Am cautat pe net si nu am gasit.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mă consider destul de responsabilă si stou ca e mai greu cu un catelus, dar ma pot descurca.

| Peridava a răspuns:

Un ciine din rasa pe care o vrei tu, este de talie mare. Si este extrem de scump. Cineva de aici ii da cu mii de euro, puiul. Maninca mult, nu orice iar mincarea te va costa foarte mult. Ca sa nu mai spun ca ii trebuie spatiu foarte mare la curte. Creste repede, nu poti spune ca il tii doi ani si il vinzi.

| Chiper_Roxana_1990 a răspuns:

In primul rand un Ciobanesc de Berna este un caine de talie mare, foarte activ, care are nevoie de multa miscare si stimulare mentala. Au nevoie de spatiu, daca il tii intr-un apartament il chinui, asta ti-o zic clar. Si in plus, daca mama ta nu iubeste cateii o sa ii fie greu sa accepte papuci si mobila roasa, pipi si caca in casa si scos afara din 3 in 3 ore cand esti tu la scoala.Eu am Cane Corso, caini de talie mare (si nu, nu ti-i recomand pentru ca au nevoie de stapani experimentati, care stiu si putin dresaj) si mananca mult, foarte mult, si nu poti sa i dai pedigree sau mai stiu eu ce prostii, daca nu vrei sa ai probleme de sanatate cu el. Eu le dau alor mei Petkult care e 18 lei kilogramul si mananca un kg pe zi, ca sa faci o medie. Iar daca pisica nu a avut contact cu alti caini, o sa il accepte foarte greu si e potential periculoasa pentru un pui de caine. Eu zic sa te mai gandesti, un caine nu e o jucarie.