anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu vreau sa-mi iau un hamster, pentru ca am cautat foarte multe lucruri despre hamsteri pe net si m-am documentat. Am vazut si ca pe unele site-uri sunt lucruri pentru hamsteri destul de ieftine si am bani pentru ele, dar mama si tata tot nu vor sa-mi ia, iar hamsterul nu trebuie scos la ora 6 pe afara ca si alte animale de companie. Nu stiu ce sa fac, si asta nu e prima data cand ii intreb de un animal, iar ei mereu spun ca nu o sa imi ia. Ceva idei?

5 răspunsuri:
| Itanul a răspuns:

Sa renunti deocamdata. Dupa ce mai cresti, vezi tu.

| wpAbby a răspuns:

Stai calm/a, și mie mi-a luat 2 zile sa o conving pe mama sa îmi ia un hamster, hamsterul chiar e un animal de companie simplu de intreținut, în total te ar face cam în jur de 100 lei tot (cușcă, hamster, mâncare, rumegus, recipient de apa/mancare), acum depinde și de tine, dacă ești sau nu responsabil, un animal de companie nu este ca și o jucărie, poate și vârstă ta nu este necesara, eu am 11 ani și mi au cumpărat și am grija de el ca pe ochii din cap.Eu asa le am spus :,, Mama, îmi doresc foarte mult acest animal de companie deoarece:Este ușor de întreținut și nici nu costa mult, dacă nu am grija de el îl donam înapoi de unde îl vom cumpara". Succes!

| Izy10eye a răspuns:

La mine a dost destul de ușor să îi conving să îmi ia un hamster pentru că de vreo 4-5 ani îi tot băteam la cap să îmi ia un câine iar într-o zi le-am spus:"Dacă tot nu vreți un câine, atunci măcar un hamster să am și eu!"
Și așa m-am făcut cu Prichindel care a murit?
Și acum o am pe Yuki?
Hamsterul este ușor de întreținut și nu are nevoie de prea multe lucruri, doar mâncare, o cușcă și dragoste multă!

| sanduanna2005 a răspuns:

Si eu mam confruntat tot cu aceeasi problema de mai multe ori, dar totusi acum am un peste, o broasca testoasa, doi perusi, un iepure, si un hamster.Mamei mele ii era frica de soareci, asa ca zicea ca hamsteri sunt la fel ca soareci. Dar mai intai ar trebui sa arati ca ai grija de animalele care le ai deja, daca mai deja si altele pentru a le arata parintilor tai ca iti pasa, pe urma ar trebui sa ii convingi ca hamsteri sunt draguti, si arata-le calitatile acestora. Incearca sa le spui ca odata cu achizitionarea unuia vei vi mai responsabil, etc. Fi responsabil, fa-ti treburile tale si nu iti enerva si sacai parinti prea mult. Dă-le timp de gandire, si incearca sa le aduci aminte macar o data pe zi. Spunele ca o sa il ti doar in camera ta, si ca o sa fi responsabil. Sper ca ti-am fost de ajutor, pentru ca la mine aceste lucruri au functionat.

| SayuriHatsuki1661 a răspuns (pentru sanduanna2005):

Nu, nu am alte animale de companie, asa ca nu as putea sa le arat ca pot sa am grija de unul. Cat despre ce ai spus, ca o sa il tin in camera mea, ca o sa am doar eu grija de el, parintii mei spun ca o sa ma plictisesc de el si ca o sa vreau sa il duc la loc dupa, dar nu e asa. De mult timp vreau un animal de companie si nu vor sa-mi ia.