Stiu cum e, si mie imi plac pasarile si am niste gainuse americane iar puii sunt extraordinari.Incearca sa salvezi puiul(nu stiu ce sa zic, dar majoritatea puilor de gaina mici mor din cauza paduchilor provocati in timpul in care mama sta pe oua si ii face datorita caldurii si neposibilitatii de a se scarpina.Acum poate puii tai au ca mama o clocitoare si nu pre mi-as da seama ce au: Daca e prima varianta incearca prafuri (atentie praf nu solutie sau alt ceva)antipaduchi si trece sigur. Ignora partea cu instructiunile in care scrie sa nu dai puii,eu am dat americani(care-s foarte sensibile si nau patit nimic nici unul).Nu risti nu castigi, si in plus oricum dacai asta problema moare garantat . Partea cu sentimentul, nu stiu ce sa zic, fii tare, nai tu vina.Mai demult cand eram foarte foarte mic, cred ca aveam vreo 7 ani, am stat la bunica si aveam 6 pui.I-a pus intro caciula sa le fie cald si i-a pus pe soba.Eu voiam sa ma joc cu ei, si bunica imi spunea sa nu-i las pe pat, jos etc.ca e periculos.Imi erau dragi, si intro seara i-am lasat pe pat neascultand mintea batranei.Venind de la servici bunicul obosit s-a pus pe ei si i-a facut praf.Mie ra o mila,abia eu trebuia sa ma simt vinovat, erau vai de capul lor, lea iesit matele pe gura etc., totusi unul a mai trait, dar asta e odata si odata tot trebuiau sa moara.
La mine am o clocitoare. Prima data se simteau bine dar dupa aceea au inceput ca nu mai manance si sa bea apa si dupa 1-2 zileau inceput (pe rand, unul in prima zi iar celalalt in a doua zi) sa deschida si sa inchida ciocul mereu (respirau pe cioc nu pe nari) si dupa i-am gasit morti.Acum un pui sanator a inceput sa nu mai poata sa mai stea bine pe picioare si pare foarte palid, imi este frica sa nu fie vreo boala sau ceva de genul.
Fii atent:pune un pui bolnavut singur langa ceva cu apa sa vezi daca bea multa apa. Daca da e grav.Atentie tinei separati pe cei bolnavi de cei sanatosi pt.ca s-ar putea sa aiba boala mortala molipsitoare(intre acest tip de pasari)numita Pesta galinara atipica.
Acei pui care au murit nu beau deloc apa si nu mancau deloc, dar la inceput manca normal si bea apa cum trebuie (nici prea mult nici prea putin) si nu se mai puteau sustine in picioare, cadeau pe jos si pareau palide, de abia respira si dupa un timp respira pe cioc(nu pe nari) si mureau
Sal si mie mi-au iesit 2 pui handicapati la incubator unul avea ciocul stramb si nu avea un ochii si nu ar fi putut manca iciodata si mie imi era mila de el, dar nu am avut de ales decat sa sufere l-am ingropat de viu. si ma simt nasol acum dar macar nu mai suferea puiul
La mine puiul era intreg sinu avea probleme cu ciocul (nu era handicapat)
Pei nu-i mai ingropa de vii sa se sufoce in chinuri, teiele capul eu asa fac si sufera putin(referindu-ma la timp)
celmaibundinlumeda întreabă:
Deniissel întreabă: