anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

FunDaaaaalove struck!

Hey, TPU!:*

s-ar putea sa primesc un caine Husky. nu stiu sigur.

dar daca primesc, as vrea sa stiu mai multe despre cainii husky.

o sa fie micut. locuiesc la casa.

nu as vrea sa imi dati linkuri, ci sa imi spuneti voi din c stiti.

as avea si cateva intrebari:

1. E adevarat ca Husky nu latra? ci doar scot anumite sunete?

2. Daca e sa mi. l dea, eu as vrea sa il plimb cu mine peste tot. la munte, la tara etc. dar daca se intalneste cu alti caini dupa srada cum reactioneaza?

3. Ce o sa se intample vara cu el? am inteles ca unii chiar au murit din cauza caldurii sad

4. Am inteles ca atunci cand e mic trebuie sa ia calciu. e adevarat?

5.cum as putea sa il dresez?

mai spuneti. mi ce ar trebui sa mai stri. va rog mult. happy

Fundahappy

Răspuns Câştigător
| Teodora20 a răspuns:

Of.Cam tot ce ai spus sunt niste mituri...Deci in primul rand nici un caine nu moare de la caldura. Doar la 50-60 de grade si daca nu are niciun pic de umbra, deci... e cam imposibil. Toti cainii latra, indiferent de rasa lor.Cu alti caini trebuie invatat de mic pentru ca intr-adevar poate sa faca urat in prezenta altor caini.Toti cainii cand sunt mici au nevoie de calciu, nu numai husky.De dresat, trebuie sa il inveti de cand e mic sa faca pe un asternut special, sa nu roada papucii, sa ii dai la aceeasi ora sa manance( sa ii provoci un reflex), sa nu ii dai intre mese nimic pentru ca va deveni un caine,, milog''. Ar trebui sa iei pastile pentru deparazitare pentru ca nimeni nu stie daca are viermi si poate sa moara din cauza lor. La fel trebuie sa dai si pentru purici, eventual ii iei o zgarda anti-purici. Crede-ma am 6 caini. Stiu ce zicwinking. Si momentan am si eu un pui, dar e de rottweiler si iti dai seama ca e mult mai rau. Sper ca te-am ajutat oricum si daca merit funda, o primesc!

7 răspunsuri:
| irinuca a răspuns:

Salut Axi,
1. Normal că un Husky latră, în definitiv e un câine siberian care trăieşte în condiţii de semi-sălbăticie. Cum crezi că sperie urşii sau lupii din Siberia?
2. Dacă e mascul dominant, s-ar putea să ai probleme. Dar dacă-l ţii sub control de mic, nu vei avea probleme. Dacă îl înveţi de mic că tu eşti conducătorul haitei (instinctul natural al câinilor de a se alătura unei haite), nu vei avea probleme! Dar asta înseamnă să i te impui!
3. Într-adevăr, fiind câini nordici, au nevoie de frig. Dar nu e capăt de lume dacă stă vara în curte. Fă-i o căsuţă bună, izolată şi stropeşte-l de 2-3 ori pe zi cu apă. Sau asigură-i un loc unde se poate îmbăia.
5. Dresajul e de bază la orice animal. Trebuie să-i aloci timp iar dresajul nu se termină după ce câinele a împlinit un an. Practic dresajul se face constant, mereu, în orice situaţie. Aici poţi găsi câteva sfaturi bune legate de dresarea unui câine prin diverse metode: http://www.animalutul.ro/caine/dresaj-si-jocuri/
Ar mai trebui să ştii că un câine Husky lasă mult păr, când năpârleşte fii pregătit să cureţi după el. E un câine încăpăţânat, dar dacă e ţinut sub control, e ok.
Baftă!

| DoDo a răspuns:

GENERALITATIhusky siberian

Husky-ul siberian este si el un caine considerat a face parte din grupul cainilor de munca. La origine, au fost utilizati de locuitorii din Siberia, astazi indeplinind fara probleme rolul de caini de companie, de vedete ai expozitiilor de profil sau participand cu succes la cursele de caini.

HRANA

Desi are nevoie de o hranire corecta, un Husky Siberian nu este un caine foarte pretentios, si nici nu va manca foarte mult, chiar daca dimensiunile sale ar putea sa genereze alte idei. Astfel ca, din acest punct de vedere, intretinerea sa, cel putin din punct de vedere al hranei, nu va fi una foarte scumpa, sumele alocate pentru hrana unui asemenea exemplar fiind, de cele mai multe ori, medii in comparatie cu cele alocate altor rase.

COSTURI SI DURATA DE VIATA

Costurile de achizitionare ale unui exemplat de Husky Siberian sunt medii, comparativ cu cele intalnite la alte rase de caini. Pe langa acestea, nu veti avea nevoie de alte fonduri aditionale, in afara de cele pentru vaccinarea cainelui. Un Husky are o durata de viata ce se invarte in jurul a 15 ani, existand si exemplare care au depasit 16 ani de viata. La nastere, o femela de Husky da nastere la aproximativ sase pui, desi exista si cazuri in care au fost fatati 12 pui.

DESCRIERE

Caine de talie medie, un Husky Siberian genereaza senzatia de echilibru, putere si viteza. Cu coada lor stufoasa, urechile inalte si blana medie, cainele produce o impresie fenomenala atunci cand este in miscare. Sunt usori si rapizi, si se misca aparent fara nici un efort, chiar si atunci cand sunt supusi unor exercitii mai grele. Dispun de o buna orientare, iar daca sunt pusi sa traga ceva dupa ei, isi vor face perfect treaba. Ca dimensiuni, un Husky Siberian poate ajunge la 60 cm si 27 de kilograme, ceea ce este suficient pentru un astfel de caine.

BOLI

In general, despre Husky se poate spune ca sunt caini foarte sanatosi, desi au unele probleme specifice de sanatate. Este vorba de unele afectiuni ale ochilor, cataracte si distrofii ale corneei, afectiuni ce trebuie atent urmarite si tratate imediat. De asemenea, nu au o toleranta foarte mare la caldura, asta si datorita provenientei lor, astfel ca in lunile deosebit de calduroase trebuie tinuti intr-un loc racoros.

ISTORIE

Cainele a aparut undeva, in secolul al XIX-lea, pe malurile raului Kolyma, din Siberia. Temperamentul sau extraordinar, ca si intelegerea de care dadea dovada i-a facut pe cei care se foloseau de el sa fie incantati de calitatile dovedite. Cum saniile trase se caini erau si sunt singurul mijloc de transport, cainii au devenit de importanta vitala pentru locuitorii Siberiei, acestia dezvoltand o grija din ce in ce mai mare fata de pastrarea si dezvoltarea rasei. Primii Husky Siberieni au parasit hotarele aproape de secolul 20, cand cateva exemplare au inceput sa populeze Alaska, locatie care le-a devenit a doua tara. O data cu sosirea lor aici, cursele ciu caini au inceput sa fie din ce in ce mai apreciate, datorita spectacolului asigurat de acest caine in timpul unei asemenea alergari. Tot atunci, americanii au schimbat numele cainelui in Husky Siberian, el fiind cunoscut pana la acea ora sub numele de "Chukchis".

EXERCITII SI DRESAJ

Desi nu are nevoie foarte mare de exercitii, un Husky Siberian nu trebuie lasat sa astepte foarte mult miscarea. 80-100 minute de alergatura pe zi ar fi suficiente unui asemenea caine, mai ales pentru a-si forma musculatura formidabila de care da uneori dovada. Trebuie insa avuta mare grija, pentru ca au tendinta de a nu se supune ordinelor si de a fugi liberi, si nu credem ca va doriti sa alergati dupa el. O curte in care sa existe cateva obstacole ar fi perfecta, pentru ca inaltimea pana la care pot sari este, de asemenea, importanta pentru ei.

CARACTER SI TEMPERAMENThusky siberian

Cainele este cunoscut pentru temperamentul sau linistit, ceea ce il face ideal pentru familiile cu copii. Iubesc oamenii, in general, asa ca nu este cazul sa va bazati foarte mult pe ei pentru paza. Iubesc compania si nu este bine sa ii lasati singuri pentru o perioada mai mare de timp, deoarece pot deveni foarte distructivi. Vor fi suficient de prietenosi cu alti caini, dar amintiti-va ca sunt foarte buni vanatori si devin uneori agresivi cu alte animale, asa ca nu este deloc o idee rea sa ii obisnuiti de mici cu celelalte animale ale casei. Iar in cazul in care sunteti obisnuiti cu caini care nu prea latra, de data aceasta avem de-a face cu unul care urla, si asta doar pentru a se distra.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

1.Sincer latra.
2.Pai se intelege bine cu alti caini, dar trebuie invat.
3.Nu va muri.stai linistita.Blana lor ii protejeaza atat de frig si apa rece, incat si de caldura soarelui. Dar nu trebuie tinut mult la soare vara.
4.Nu neaparat.Eu nu i-am dat si e bine sanatos.
5. Dresajul trebuie facut de mic.deoarece acesti caini sunt obisnuiti cu trasul sanie, si cu greu accepta alte comenzi.
Pai... sper ca esti o persoana caruia ii place miscarea, deoarece cainii Haski au nevoie de multa miscare.

Sper sa il primestiwinking

Pa, pa happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dresajul unui Husky Siberian reprezinta o provocare de proportii. Aveti de a face in cazul acestei rase, cu un caine extrem de inteligent, dinamic si incapatanat care-si face rapid o viziune asupra mediului in care traieste si se orienteaza spre calea cea mai simpla si eficienta de a obtine ceea ce-l multumeste.Deci cu siguranta veti avea surprize de-a lungul exercitiilor de dresaj. Daca vreti sa ii impuneti anumite reguli de comportament asigurati-va ca le respectati de fiecare data cand intra in discutie. Nu creati cainelui impresia ca regulile care se aplica in noul lui camin sunt flexibile, caci nu veti obtine raspunsuri bune din partea lui. De exemplu, daca nu doriti ca un caine Husky adult sa isi petreaca repausul pe canapea, interziceti ferm aceasta inca de pe vremea cand este un catel si mentineti regula activa de fiecare data cand il vedeti tentat sa o incalce.
Husky Siberian este un caine cu un puternic instinct de haita. Folositi aceasta trasatura in folosul vostru. Astfel, cautati sa il inscrieti la scoli de dresaj juniori, acele programe conduse de profesionisti in care sunt initiati in dresaj cateii cu varste intre 4 luni si 1 an. Husky invata foarte bine in comunitate canina, este un caine care se adapteaza minunat in grup, alaturi de alti caini, isi gaseste rapid locul si interactioneaza bine. Alaturi de alti catei isi va consuma mai bine energia nativa. Fiti atent sa va arogati si sa pastrati pozitia de „caine alfa" in relatia cu micul vostru catel, este foarte important acest lucru. Daca va va percepe ca atare, va fi mult mult mai usor sa va impuneti si sa il invatati elemente de dresaj mai tarziu.
In jurul varstei de un an se poate debuta cu programul de exercitii pentru dresaj de obedienta. Trebuie spus ca acesti caini ating maturitatea in jurul varstei de 18 luni. Daca veti utiliza serviciile unui specialist si veti inscrie tanarul catel la o scoala de dresaj, veti avea deopotriva un avantaj si un dezavantaj. Avantajul consta in inteligenta si capacitatea mare de invatare a acestei rase. Cainele se va comporta bine la dresaj si va acumula punct importante destul de usor. Dar, asa cum multi stapani de caini Husky Siberian au reclamat, situatia se schimba radical acasa, in sensul ca acelasi „student fruntas" de la clasa de dresaj va fi „surd" si necooperant acasa. Explicatia isi are punctul de sprijin in aceeasi inteligenta nativa a acestor caini nordici. Husky sunt indeajuns de inteligenti pentru a diferentia situatiile in favoarea lor. Vor invata repede ca este in avantajul lor sa se remarce pozitiv la cursurile de dresaj pentru a primi recompense si a lucra mai putin, dar se vor baza acasa pe afectiunea membrilor familiei stiind ca omisiunile si greselile le vor fi, in final, iertate. Solutia este sa participati si voi la exercitii si sa observati atitudinea instructorului. Fermitatea si constanta de care acesta da dovada in lucrul cu „elevii" sai reprezinta elemente pe care trebuie sa vi le insusiti la randul vostru. O alta posibila rezolvare este sa va documentati din manuale si publicatii despre regulile de lucru in dresajul canin (sursele sunt accesibile) si sa va ocupati personal de educatia animalului vostru de companie. Poate fi mai dificil, dar la final cainele va sti cine este „la comanda".
Este foarte important sa tineti permanent in minte un lucru: Husky este o rasa de munca. Acesti caini au fost selectati si crescuti pentru si numai pentru aceasta. Populatiile nordice nu au avut alte pretentii de la acest caine si nu au insistat in a-i impune si alte tipare comportamentale (gen caine de paza, ori caine de vanatoare etc). Dincolo de limitele unei activitati bine definite, in care sa-si dea masura fortei si rezistentei sale si in afara unei haite de care sa apartina, acest caine isi releva spiritul independent si cauta sa-si largeasca orizontul pe cont propriu. In concluzie, Husky nu este genul de caine care sa fie ignorat in privinta miscarii, pe de-o parte, si nu poate fi lasat in teren liber nesupravegheat, oricat de lunga a fost convietuirea voastra comuna.Acest caine are nevoie de un program bogat in exercitii si activitati, dar trebuie pastrat permanent in lesa pe durata acestora. Puteti renunta la aceasta dar in spatii limitate, la o distanta potrivita pentru reactie eficienta si in teren ingradit, ori foarte bine cunoscut. In rest, efectuati plimbari antrenante in lesa, drumetii lungi si provocatoare si, mai ales iarna, cooptati-l in „meseria lui de baza": tractarea saniei si lucrul in atelaj. Alergarea este vitala pentru Husky, sunt facuti pentru asa ceva, si sunt capabili sa acopere distante impresionante cu minim de efort. Pentru acei care considera prea cruda si restrictiva pastrarea in lesa a cainelui si angrenarea sa in activitati consumatoare de efort consistent, concluzia este clara: nu sunt stapanii potriviti pentru un Husky Siberian.

Răspuns utilizator avertizat
| Mămăruţa10 a răspuns:

Cei care nu latra sunt malamuti de alaska din cate stiu ei malamutii nici nu musca, acestia(malamuti)seamana fffmult cu husky.Ca sa il dresezi trebuie sa vorbesti frumos cu el in orice situatie sa fii calma, sa se obisnuiasca cu vocea ta.De exemplu daca il scapi pe strada mergi il/o prinzi si ii vorbesti frumos nu strigi si ii spui treci acum acasa.La inceput pana se obisnuieste sa nu lasi pe tota lumea(in afara de cei cu care locuiesti)sa il mangaie sau sa ii dea mancare, ca daca o faci poate cand va creste sa ii dea cineva mancare si sa mearga dupa persoana respectiva si iti pleaca.Iti zic ceva mai multe la adresa andra_rapperitza_7@yahoo.com.

| CristinaKti a răspuns:

Un husky e o responsabilitate destul de mare am si eu unul si crede-ma stiu ce inseamna, in primul rand are nevoie de multa multa libertate si atentie. Sa fi antenta cu el si cu nevoile sale catelusa mea sa cerut singura afara din ce a intrat in casa pentru prima data si a vazut usa mi-a cerut sa iasa afara deci cel mai probabil va face la fel dar sa nu te astepti la prea multe cat e mic,incearca sa nu-l obisnuiesti sa doarma cu tine in pat pentru ca atunci cand va fi mare nu va mai asculta de tine.
Cateilor care li se satisfac toate nevoile esentiale probabil vor fi mai ascultatori.Un catel flamand isi agreseaza stapanul mai mult,cerand mancare,altul care nu are ocazia de a nu-si consuma energia probabil va intra in bucluc,asa ca te sfatuiesc sa-i faci un program.Daca nu merge ideea cu fuguta repede la usa cand vrea sa-si faca nevoile atunci invata`l sa faca pe ziar fi atenta de cate ori face si desigur si masa sa aiba programul ei si va fi ok... daca vrei sa-ti ti cainele in curte te sfatuiesc sa-i faci un tarc mai inalt,mai spatios si mai solid, daca esti furioasa nu urla la el degeaba se va intreba ce a facut si nu va intelege si asa catelusul se va inchide si nu va raspunde la comenzi si cel mai important. daca vrei sa i se ridice urechiusele viitorului tau catelus husky, trebuie sa-i dai cereale si mult succes la alergat si suportat :*:*:*