| Șttefania a întrebat:

Hamsterii au ceva de la ciocolata? Eu i-am dat hamsterului meu de foarte mult timp si nu are nimic. Insa acum a inceput sa faca urat dupa ce o-am dat o folie de napolitana cu putina ciocolata pe el. Credeti ca va muri daca ii dau ciocolata?crying

6 răspunsuri:
| Șttefania explică:

Didi19 nu ii dau mult ii dau cam o tableta[ asa ii vine lui] oe saptamana, deci foarte putin, si are cam 7 luni.

| FallingRain a răspuns:

Ciocolata nu le face bine deloc la stomac, sa stii. Poate ca pana acum nu s-a manifestat, dar mai bine opreste dieta cu ciocolata, dar, daca totusi vrei, ii poti oferi cate maxim o tableta de ciocolata pe luna, deoarece ei sunt tare mici si poate tie ti se pare putin, dar pentru elp este destul.
Si, daca hamsterul tau e foarte tanar sau foarte batran, e posibil sa moara in procent de 70%.
Te sfatuiesc sa eviti ciocolata in dieta hamsterului tau, pentru. ca nu doar ii provoaca durei, ci ii si poate provoca convulsii, coma, obezitate si, in cel mai rau caz, stop cardiac.
Sper ca ti-am fost de folos!

| TurnOn a răspuns:

Poi, daca i-ai dat NUMAI ciocolata... ar fi cazul sa-i mai dai si fructe pentru ca hamsterului meu i s-a intamplat acelasi lucru si l-am dus la doctor! gandeste-te ca daca ii dai o tableta de cioco pe zi e ca si cum tu ai manca 4-5 ciocolati intregi pe zi! deci da, ar putea muri dar depinde cat timp are ( daca are 2-3 ani n-are nimic dar daca are 1 sau 4 e cam riscant) daca vrei sa-l ajuti, pune-l sa alerge si sa se miste foarte mult timp de o sap. si dai multa apa si morcovi/cereale/fructe! sper ca ajuta!

| Melody a răspuns:

Iti spun din experienta mea de copila nestiutoare. Am avut si eu unul in copilarie si i-am dat sa manance DE TOATE! Intelegi? Tot ce mancam eu, imparteam cu el, dulciuri, prajeli, fructe, legume. Cred ca a avut o viata fericita, din puctul asta de vedere, dar nu prea sanatoasa cei drept. Si cred ca nici prea lunga. Dupa un an jumate m-a parasit. Stiu ca traiesc maxim 3 ani, deci aproape i-am injumatatit viata. Te sfatuiesc sa nu faci ca mine, sa-l hranesti cu fructe, legume, cereale, paine etc, in niciun caz ciocolata. Risti sa faca diabet, plus ca unele ciocolati afecteaza inima, chiar si a oamenilor, d-apai a unui soricel. Si din nou, cauta informatii pe site-uri specializate, intreaba un medic veterinar, aici lumea vorbeste ca sa se afle in treaba, nu poti stii cu siguranta daca ce zic altii e si corect.

| Beatrice_5910 a răspuns:

Pentru orice animal zaharul, sarea, grasimea in exces in special ciocolata este foarteeeeeeeeeeeee periculoasa. Corpul lor nu este in stare sa functioneze ca al nostru si risca aparitia unor boli letale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici nu animal n-are voie sa manance ciocolata. El trebuie sa aiba in corp proteine.