Cum dracului sa iti arunci animalutele la gunoi? Putin respect pentru ele nu mai exista? Eu pana si un melc pe care il consideram animalul meu de companie l-am ingropat. Acum se arunca la gunoi, e mai simplu? Vai de viata noastra, daca nici niste animale nu mai stim sa respectam.
Da! Un prieten a patit una tare de tot cu hibernarea lor. Le tinea cusca in balcon. A dat frigul pe neasteptate intr-o toamna, destul de devreme, si cand s-a dus la ei, toti erau cu cracii-n sus. El a crezut ca sunt morti si i-a aruncat (cu parere de rau, evident) pe tobogan la ghena de gunoi. La vreo cateva zile era in bucatarie si a auzit ceva forfotind in debara. A deschis usa de la debara crezand ca e vreun soarece. Cand colo, erau dracii de hamsteri care se intorsesera acasa. Ce se intamplase :in ghena fiind gunoi (normal!) care fermenteaza si degaja caldura, hamsterii si-au venit in fire si au luat-o frumos inapoi catre domiciliu. I-a explicat un veterinar pe urma fenomenul: din cauza frigului, hamsterii au crezut ca a venit iarna si au dat-o pe somn (pe hibernare) desi inca nu era vremea. In mod normal, daca sunt tinuti la caldura si au tot ce le trebuie nu hiberneaza de-adevaratelea ci sunt doar mai putin activi decat de obicei.
Nu hiberneaza...
Uite aici ceva interesant:
http://www.animale-iubite.ro/bolile_hamsterilor-a25.html