Hamsteri pitici traiesc de la 1 an pana la 2.5 ani bine asa stiu ei ata au trait ai mei
Buna! Hamsterii traiesc in jur de doi sau trei ani.Cel mai batran hamster(din lume)a trait cici ani si ceva.Hamsterii incep sa inbatraneasca de la varsta de 15 luni(incep sa nu mai fie asa interesati de jucarii, sa doarma mai mult si sa manance mai putin). Bolile care le fac la batranete, din pacate, nu se mai pot trata.Chiar daca majoritatea oamenilor zic ca sunt usor de intretinut, un hamster este o mare responsabilitate. Unui hamster trebuie sa ii schimbi talasul saptamanal.Te sfatuiesc sa cumperi doar de la magazine special pentru animale, pentru ca unele feluri de talas sunt toxice pentru ei.Trebuie sa aiba mereu apa proaspata, pentru a nu se inbolnavi.Hamsterii accepta bucurosi legumele si fructele, dar pentru a te asigura ca are toate vitaminele necesare, poti cumpara de la Pet Shop.Hamsterii au nevoie de mult spatiu si jucarii, pe care la gasesti la magazine.Fiind foarte delicati, se pot inbolnavi usor(de la mancare, daca se face curent, etc.)si trebuie dusi la veterinar. Evita sa le dai citrice si alimente ce contin zahar.Iti zic toate astea din experienta mea.Prin cate nu am trecut cu Peter:'( Imi dai, te rog, funda?
Eu am acum o femela si un mascul.Ei triesc MAXIM 3 ani...Cel mai norocos hamster a trait 4 ani si un pic :p
Cam atata stiu...
Maria_Ingrid_2002 întreabă: