| Anda_7470 a întrebat:

Heeelllp!
am taiat unghiile la papagal si i-a curs mult sange? de ce? nu se taie unghiile la papagal?

Răspuns Câştigător
| AndradaAndradaAndrada a răspuns:

Heii...asta mi s-a intamplat si mie ieri (adica papagalului meu). Tot asa a vrut mama sa ii taie unghiile si i le-a taiat pre de sus ca s-a zbatut. I-a curs sange, intr-adevar mult, dar l-am lasat sa se linisteasca si si-a revenit. Acum nu mai are nimic... Deci, lasa-l sa-si revina, se va linisti daca ii lasi un pic in pace. Daca pe viitor consideri ca nu le poti taia te sfatuiesc sa te duci la veterinar sa le taie pentru ca unghiile papagalilor trebuie taiate. Daca nu i le tai, o sa creasca si el nu o sa poata sa se mai prinda de lucruri sau sa stea.
P.S. Daca cel de la avatar este papagalul tau sa stii ca e foarte dragut. Sa-ti traiasca!
Succes!

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu se taie unghiile la papagal!

| ƳσʋAиdMɛ a răspuns:

Le-ai taiat prea mult dar nu este nimic nu i se intampla nimic trebuie sa le tai de mai jos dar poti sa dai cu putina apa pe un servetel pe unchiwinking nu se va intampla nimiicbatting eyelashes funda

| kqwjy a răspuns:

La papagal nu se taie unghiile:d
de fapt. mi se pare ca se taie. dar odata la nu stiu cata vreme, si pentru asta trebuie sa te duci la un veterinar. happy

| Rosalline a răspuns:

Nu trebuie neaparat sa-l duci la veterinar, si apropo SE TAIE unghiile si ciocul deoarece cu ghiarele se agata de haine iar ciocul va creste pana va ajunge in piept si se va intepa cu el(la papagalu' meu asa s-a intamplat).La taierea unghiilor, tata le are.Nu trebuie sa le tai prea mult(doar 1 mm)- tata le taie cu unghiera si e f atent.

| DoarOana a răspuns:

Buna Anda,
E bine daca ii tai tu singura unghiile la papagal. Nu trebuie sa te duci neaparat la veterinar dar ar trebui sa ai grija cum le tai. La puii de papagali nu trebuie sa le tai neaparat unghiile, dar la adulti trebuie.
Poti sa incerci sa pilesti pur si simplu unghiile dar daca e adult nu e prea comod.
Poti opri sangerarea cu o pudra coagulanta. Gasesti si in farmacii.
Pa, pa

| angelwithgreeneyes a răspuns:

Da. le poti taia. dar cu o unghiera speciala nu o foarfecuta sau o unghiera de oameni.

am vazut o unghiera speciala pentru caini pisici si papagali. si se aprindea un beculet atunci cand te-ai apropiat prea mult sa tai

succeswinking

| คlєxヅ a răspuns:

In general nu se taie unghiile la papagal, dar daca le tai de mai sus putin da, probabil ca ai taiat mult prea jos si i-ai taiat taiat picioarele.

| LaraClarice a răspuns:

Buna! Daca in ca nu ai aflat... unghiera trebuie sa fie dezinfectata, iar daca incepe sa sangereze sa nu il stergi cu apa, pentru ca se poate infecta. Lasa sa curga un pic sangele iar apoi sa-i dai cu faina pentru coagulare. Ai grija ca o perioada sa il tii departe de apa ( cam 7 zile ).