| goblinuldansatordincalcaie a întrebat:

Heei TPU, ma gandeam sa imi cumpar papagali perusi insa nu am mai avut niciodata. As vrea ca pasarile sa nu stea inchise in colivie, dupa ce s-ar obisnui cu mine as vrea sa ii las liberi prin camera cat timp sunt acasa. Ma gandeam daca i-as putea dresa sa vina cand le dau un semnal, gen de cand sunt pui mici sa sun din clopotel cand le dau mancare si ei dupa un timp sa se obisnuiasca ca primesc ceva cand suna clopotelul si astfel cand sunt liberi in camera si aud sunetul sa vina la mine. Ce vreau de la voi sunt pareri pro sau contra detinerii unui papagal in casa. Pentru cei ce au papagali, as vrea sa stiu daca se pot obisnui sa fie mangaiati, cat de galagiosi sunt, cat de multa mizerie fac, cat de complicat e cu ei...

Răspuns Câştigător
| MephisFm a răspuns:

Ideea cu clopotelul pentru. mancare e grozava, insa, atunci cand detii pasari si vrei sa le lesi libere alta e problema. Unde isi fac nevoile. Nu prea ai cum sa-i dresezi sa-si faca nevoile unde vrei tu. Deci, sa-i tii in camera ta / sufragerie, e imposibil. Daca vrei sa le faci o camera doar a lor, e ok, doar ca v-a trebui sa le faci curat o data la 2-3 zile.

Ii poti mangaia, si daca-i inveti de mici cu tine o sa fie si mai usor. O sa te mangaie ei pe tine (cu capul, e adorabil )

Sunt pasari sociabile, fac galagie insa nu suficienta cat sa te faca sa-i dai la pisica. Daca vrei sa-i faci fericiti, pune-le o oglinda in camera.

| goblinuldansatordincalcaie explică (pentru MephisFm):

Da, bine ai zis de mizeria facuta de ei, la asta nu m-am gandit... Eu stau la curte si am pasari ( gaini si curcani) si stiu ca pasarile nu sunt prea ordonate in privinta asta laughing) mersi de informatii

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Dupa dresare de o luna, papagalii vor rade de tine cand cureti gainatul imprastiat prin toata casa.
Vor invata repede noul lor statut. big grin

| Hammurabi a răspuns:

Dacă ești pregătit sufletește să cureți găinațul de peste tot din casă, e ok. Fac extrem de multă mizerie.