Pentru început trebuie sa cumperi pamperși care se lipesc pe podea in casa. Sa facă acolo pentru început. Dacă face in alta parte dar nu pe pamperși,îl chemi acolo,și îl cerți fixându i privirea spre minunatia făcută de el, el nu înțelege ce spui tu,dar va înțelege ca nu ți convine faptul ca a făcut răhățel acolo. După ce l ai certat îl iei in brațe pe cățel și îl duci pe pampers.
(Mie mi-a spus medicul veterinar odată sa l bag cu nasul in nevoile lui și sa l cert,ca sa simtă miros și sa nu mai facă, dar mi se pare prea brutal, nu am făcut asa).
Certandu l mereu, el se va obisnui. Începi îl scoți treptat afara. De ex când sunt mici, ei dacă beau apa, la
20 de min după fac pipi imediat. Asa ca tu îl scoți afara și stai cu el 20 de min pana face pipi afara. Făcând chestia asta mereu el se va obișnui și va cere afara. Sa nu fi dezamagita. După 2-3-4-5 luni maxim se va obișnuit. Depinde de el.
Pai îl certi imediat cum face, sau înainte de a face (ar trebui sa îți dai seama, fiindcă câinii fac semne când fac asta) ii spui nu constant, după îl dai afara și așa poate învăța că se face afară
Și eu am avut aceiași problemă dar acum sta numai afară, evident daca stai la casă
Cu multa rabdare
https://yorkshire.ro/dresaj-yorkshire-terrier-sa-faca-nevoile/