| claudiafrumoasa a întrebat:

Hei! Am mare nevoie de ajutor urgent! Saptamana trecuta, duminica seara mi-am luat un catel bichon havanez dar nu il pot invata sa faca la presuletul lui special! Am stat 30 de minute cu el la toaleta numai sa faca si nu vroia dar cand l-am lasat in sufragerie facea! Nu mai suport! Va rog ajutati-ma!

8 răspunsuri:
| RedNose a răspuns:

Pana la 5-6 luni trebuie sa te mai astepti la astfel de scapari. Trebuie tot timpul urmarit. Ei fac pipi cand se trezesc,dupa ce mananca,bea apa mai multa si cand se joaca. Cand se trezeste primul lucru,il iei pe sus si-l duci unde are voie afara sau pe covoras absobant (pad),cand face este mangaiat,laudat,recompensat(bucatele de carne fiarta(pui,vita) sau biscuiteti de catei),la fel si dupa ce mananca sau bea mai multa apa. Cand se joaca, vezi cand incepe sa miroasa mai intens pe jos, sa se invarta in cerc, atunci il iei repede si-l duci, daca nu face imediat stai acolo pana face. Daca e prins cand face pipi este certat si dus unde are voie.
Toate astea dupa 2 luni, daca e mai mic nu prea ai cum sa-l inveti, dar te ti de capul lui.
Ca sa stii exact cand face dupa masa, impartei portia in mai multe mese dese. La 2 luni trebuie sa aiba cam 5 mese pe zi, la 3 luni cam 4 si tot asa, dupa un an 2 mese pe zi. Incearca sa-i dai la ore fix.

Rabdare!

| Bizzle a răspuns:

Nu iti fa mari sperante ca o sa invete sa faca din prima. O sa te chinui destul, eu am bichon maltez si mereu imi face langa exact langa presulet sau in mijlocul covorului. De fiecare data cand face ia un ziar dai la fundulet, tipa putin si pune-l pe pres, altfel va trebui doar sa te chinui.Si presuletul il pui unde face el ca sa se obisnuiasca. Dupa il muti cate putin cate putin dupa un timp, in hol daca ai gresie. Eu asa l-am invatat iar acum, bine evident nu mai face in casa pentru ca face 3 ani, dar de fiecare data cand se scapa sau etc se duce in hol sau cand mai vomita (are gastrita si mi se intampla). Si daca ai usi la hol, pana il scoti afara inchidel acolo si nu-l lasa, astfel va intvata ca acolo e locul lui de pipi! A da si daca are abia 1 luna nu-ti recomand sa il scoti decat maxim 10 minute 15, pentru ca e mic, nu rezista si se va imbolnavi si nu cred ca vrei asta. Si pana la 10 luni il scoti de 3 ori, dimineata pranz seara, dupa 10 luni iti recomand royal canin adult happy, pedigree nu face bine (granule), dupa 10 luni 11 scoate-l dimineata si seara. Daca stai la bloc fa-ti un program fix, dimineata inainte sa pleci la liceu/scoala si seara la 6:40-7:00. Daca mai e ceva lasa-mi un mesaj! Succes!

| RedNose a răspuns (pentru Bizzle):

1. Nu mai bate cainele si nu mai tipa la el! Nu rezolvi nimic, il speri mai mult fiindca e mic si nu intelege.
2. Pana la terminarea schemei de vaccinare cainele nu are ce cauta afara nici o secunda sau sa miroasa incaltamintea cu care ati venit de afara.
3. La 10 luni cainele e inca junior, dupa 12 luni poti sa-i dai hrana de adult. Nu citesti si tu pe sac?

Doamne...mai dai si sfaturi. Ma bucur macar ca stii ca pedigree nu e bun.

| Bizzle a răspuns (pentru RedNose):

NU e junior la 10 lunni.esti batut in cap?!

| RedNose a răspuns (pentru Bizzle):

Da pana la ce varsta e dragutu`?

| scorpiaX a răspuns:

Incearca sa il dresezi cu ziarul, adica atunci cand isi mai face nevoile unde nu trebuie trebuie doar sa il atingi putin cu ziarul, de prefeabil unde nu ii place

| scorpiaX a răspuns:

Scuze pentru punctuatie dar vorbesc de pe un psvita si la TPU merge mai greu pentru ca tot trebuie sa intorc pagina

| PisicaMalefica a răspuns:

Incearca sa-l pui pe presulet cand vezi ca incepe sa faca prin casa si apoi da-i ceva bun sa manance.