Multi au probleme cu puii care fac in casa de aceea va spun cum ati putea proceda:
-un pui va putea invata sa faca afara doar dupa 8 saptamani, cand sunt mai mici le este mai greu sa se abtina si mai scapa pe ici pe colo
-de obicei un caine isi face nevoile dupa ce a mancat(cam la 20min din cate imi aduc aminte) sau dupa ce a baut mai multa apa, atunci trebuie dus afara(daca nu a terminat schema de vaccinare, il duci la locul unde trebuie sa faca) si stat cam 30min in caz ca nu face imediat; daca nu a facut il scoti mai des pana face,iar cand face il lauzi
-nu-l certa niciodata daca nu l-ai prins in fapt, daca il prinzi cand face il certi si-l scoti afara
-cand cureti niciodata sa nu faci asta in prezenta lui, pana cureti il lasi intr-o alta camera sau afara(mizeria poti sa o cureti cu clor si apa, asa indepartezi cel mai bine mirosul, astfel incat nici cainelui nu o sa-i mai miroasa ca sa faca si a2a oara)
In cazul tau il duci la covoras.
Iti mai dau un alt site care te va ajuta:
http://www.zooland.ro/......-7215.html
ALIMENTATIE:
-doar hrana superpremium(acana,orijen, belcando), daca nu ai buget mare poti cumpara BOSCH, o hrana premium, dar buna. PEDIGREE este cea mai proasta hrana pentru caini.
-e bine macar pana pe la 6 luni sa ii dai hrana superpremium, sa aiba un start bun, apoi poti sa treci pe BOSCH, chow-chow(hrana premium)
-pentru o crestere frumoasa e bine sa combini boabele pentru caini cu mancare gatita
-mancarea gatita poate fi: orez/arpacas(fiert) cu legume (morcov, radacini de telina, patrunjel, pastarnac, sfecla rosie, ardei capia, ardei gras etc) si carne pui(nu exces)/vita(cea mai buna)/curcan/cal, organe (vita cele mai bune) sau gaturi de pui; supa cu legume si carne/organe/gaturi de pui.
-schema de mese recomandate in functie de luni:
pui caine 2-3 luni = 4-5 mese pe zi
pui caine 4-5 luni = 3-4 mese pe zi
pui caine 5-6 luni = 3 mese pe zi
pui peste 6 luni = 3 mese pe zi
adulti = 2 – 1 mese pe zi,
-cum ai putea combina boabele cu mancarea gatita: de ex la 2 luni un catel primeste cam 4 mese poti la 2 mese sa primeasca mancare gatita iar la celelalte 2 boabe sau 3 mese mancare gatita si 1 boabe sau invers, asta doar tu hotarasti(sa nu-i pui in mancarea gatita boabe, separat fiecare)
Ca sa faca pe covoras pe PED, poti sa inmoi un colt de covoras in pipi, oricum ele sunt tratate special sa-i ataga, o alta modalitate este sa-l urmaresti si cand se aseaza sa-l pui pe PED si sa faca acolo, trebuie putina rabdare, apoi cand va avea voie afara se muta covorasul din ce in ce aproape de usa. Control pe vezica urinara va avea pe la 6 luni, pana atunci rabdare.
Ca si hrana piept de pui fiert si orez fiert cu legume, fasiute de carne amestecate cu orez, sfat nu-i da numai carne simpla pentru ca odata ce apuca sa pape numai carne va refuza altceva. Deci orez cu carne sau paste cu carne niciodata carne simpla.
In afara de mancare de la pet shop poti sa-i mai dai bucatele de carnita moale si daca vrei sa ii cumperi covoras pana se va invata sa faca pe el va face si in casa dar nu te supara pe el pana se obisnuiesc asa fac toti
1.Poti sa ii dai niste carne moale, fructe(optional daca ii place) paine sau morcov.
2.Pai nu o sa faca din prima la covor trebuie sa se acomodeze sa stie ca e sigur covorul.
Am si eu bichon maltez
Hey si eu am un bichon havanez si mie mi l-a dat de la o luna. si i-am dat boabe speciale de caini si daca ii cumperi covoras special sa faca nevoile nu se dreseaza. covorasul ala stiu ca are un miros care el se duce acolo apropo sa nu ii dai mancare gatita ca se strica la stomac foarte rau apropo tu stai la bloc sau la casa ca nu trebuie sa ii cumperi covoras daca esti la casa ca degeaba. si trebuie sa il plimbi in fiecare seara ca apoi naibi se face gras si lenes. hmm ii fata sau baiat? Funda?
Ane758 întreabă: