Buna!
In principiu nu e bine sa iti iei mai mult de un hamster doar daca sunt obisnuiti unul cu altul, de aceeasi rasa ( dar nu neaparat ), este mai bine doar unul pentru ca daca sunt mai multi se bat si se cearta si se manca etc... pentru diverse lucruri : mancare, rotita sau apa.
Si daca vrei sa se imperecheze trebuie ca femela sa fie pusa in cusca masculului sau in o a treia cusca.
Dar cel mai bine e sa iti iei doar un hamster...preferabil mascul.
Ca daca iti iei o femela presupun ca vrei sa o dai la imperecheat iar femela va naste in jur de 14/15 pui in vreo 16 zile dupa "primul contact sexual".
Astfel TOATA cusca o sa fie plina de sange ( nu intreba de unde ) si mama o sa isi mance cativa din pui sau chiar pe toti.Asa ca dupa ce naste sa lasi puii langa mama vreo 4/5 zile ( chiar daca manca cativa ).
Deci mai bine sa nu iti iei hamserita.
Stiu ca te gandesti ca sa-r putea sa ii vinzi dar nu toata lumea este interesata de hamsteri.
Dar daca chiar vrei sa iti iei hamsterita si sa o duci la imperechere trebuie sa lasi custile "ambilor parteneri" una langa alta astfel incat sa se cunoasca iei si o sa vezi ca o sa le vina lor chefu' de...
Si dupa ce le-a venit chefu' trebuie ca femela sa fie pusa in cusca masculului, sa fie lasati impreuna vreo 20 de minute pana se satura ( in caz contrar nesimtita de femela il ia la palme pe bietu' baietas ), iar cand vezi ca incep sa se bata este bine sa o iei din cusca si sa o pui intr-o alta cusca [ un acvariu (nu cu apa ) ], adica intr-un loc plat, tare ca sa nu mai fie in calduri, sa fie lipita cu ( sti tu ce ) de acvariu.
Asa ca mai bine ia-ti un baiat, si eu am :-> si il cheama Rusty.
Si ia-ti doar un hamster ca sa se simta si el in intimitatea lui sa nu se certe cu nimeni, sa ii schimbi apa in fiecare zi si sa cureti cusca o data pe saptamana.
Sper ca te-am ajutat!
Succes!
Si...pa pa!
Pai din cate stiu eu despre hamsteri da si nu. Fata si baiat deoarece trebuie sa evitam bataile.(nu stiu sorry).Da poti sa ai unul singur deoarece si eu am avut unul si nu a fost nici o problema.O zi insorita!
Poi ia ambele sexe si ii duci la veterinar sa le faca ceva sa nu mai poata sa se inmultiasca
Deniissel întreabă: