Eu nu ma pricep la rase, dar iti spun sa iti iei caine, motivele ar fi :
1. il poti plimba
2. e mai dragut ( si in ochi baietilor arata bine )
3. dupa 1 sau 2 sau 3 ani se va cuminti din acea " nebunie " de a face tot ce nu trebuie
4. o sa-l iubesti mai mult decat pe pisica, fiindca o sa faci mai multe activitati cu el
5. o sa te apere, cand vede ca cineva te face sa suferi, daca ii dai indici ca suferi ( intr-o masura mica, ca si cainele )
La pisica o sa ai :
1. tot timpu pana mor pisicile isi ascut ghearele pe ce le place, nu pe ce le dai
2. hoinaresc, si uni mai pun capcane, si la blocuri si la casa, eu am pierdut 2 pisici, una o ajuns cu piciorul putred acasa, de ii se mai vedea doar osul si carnea era mancata de viermi, alta o faost prinsa iarna si nu so mai intor, dar cred ca tot in capcana unui vecin o murit, dar asta avea 8 ani cealalta doar 1 catre 2
3. o sa o ti doar in casa, ceea ce inseamna sa o chinui, cat ai dresao sare pe masa si sta pe perna in pat
4. baiati in general prefera caini si fetele, pisicile doar singuraticele isi mai iau fiindca nu le scot afa, doar lenevesc
5. cu pisica greu te joci fara sa te zgarie, fara sa vrea, dar tot iti da o labuta peste manuta
6. pisicile ( cand sunt extrem de flamande ) ataca si oameni in somn, nu vb prosti, dar nu e ceva de care sa auzi zii de zii, ci odata la 10 ani
7. chestea cu soarcei alungati de pisica, e adevarata si chiar foloseste pisica, dar iti umbla peste tot, + ca daca iti iei motan, iti va marca teritoriul
8. poate ca iti zic doar partile urate la pisici, fiindca ma cam traumatizat moartea ultimei pisici, cea cu pisiorul putred care s-a tarat pana acasa, mancata de viermi, bafta
P.S. acum am 2 catele, ambele corcitura dintre hasky cu ciobanesc german, dar sunt foarte inteligente si masive + protectoare
Daca stai la curte poti lua linistita si pisica si catel. Se inteleg de minune. Nu rasa conteaza.
Eu am bichon acasa..si iti spun ca mai bine sa iei un caine decat o pisica..pentru ca la pisica ii cade parul si te zgarie..si face multi pui.dar cainele nu..si cainii sunt mai dragalasi:X
Bine ca nu ai zis sa imi iau un rechin
Bichon-ul este de mai multe subrase si anume:
Bichon Frise:inteligent,independent,sociabil,prietenos,jucaus,ascultator,vesel,usor de dresat.
Bichon Havanese:atasat de membrii familiei,vesel,bland,inteligent,curajos,foarte sociabil,are nevoie de un dresaj ferm.
Bichon Bolognese:inteligent,afectuos,docil,bland,sociabil,vesel,are nevoie de dresaj ferm.
Bichon Maltese:inteligent,jucaus,afectuos cand vrea,este partial sociabil,inteligent,gratios,curajos,poate deveni agresiv daca nu are parte de dresajul corespunzator.
Pisica Birmaneza:incapatanata,iubitoare,blanda, jucausa, vocalizeaza, gurmanda.
Rasa Bichon este un companion bun, desi multi aleg un animal dupa aspect.
Rasa Birmaneza este o rasa super atat la comportament cat si la aspect.
Eu sincer prefer cainii desi iubesc toate animalele si ma preocupa acestea.Acum ramane la alegerea ta, succes!