Buna!
Nu-ti trebuie neaparat videoclipuri pentru ati putea dresa cainele.
De exemplu este adevarat ca ei nu te vor asculta din prima adica sa le spui cuvantul"sezi"el nu te va asculta pentru prima data intelegi tu.Si nu trebuie sa-i spui cuvinte mai lungi pentru ca el nu te va intelege.
Uite acum iti voi explica eu de la zero tot ce trebuie si cum trebuie sa faci pentru a dresa un caine dupa parerea mea nu este asa greu sa citesti dar sa practici este mai ales ca cu un caine trebuie sa te porti ca cu un copil mic. Uite ce trebuie sa ai:
-trebuie mereu la tine sa ai o recompensa pentru el un pachet de biscuiti orice este bun pentru el dar mai preferabil este pedigree-ul sau biscuiti.
Uite cum poti dresa un caine:
-comanda care vrei sa i-o spui cainelui trebuie sa fie cat mai scurta nu lunga cum am si zis de aceea uite sa incepem cu comanda "sezi"(trebuie ca macar 10-15 min sa exersezi cu el dar dimineata nu seara sau la pranz sau dupa-amiaza am ales dimineata exercitiile pentru atunci pricepe mai multe) si mai trebuie sa repeti un exerciutiu in fiecare zi pana va prinde miscarea, cand i-ai spus "sezi"incearca-l ca el sa te observe nu sa te bage inseama incearca sa-i atragi umpica tentia cand vei spune"sezi"impinge-l un pic cu mana ta fundul lui ca sa iasa comanda "sezi"si asa ii dai recompensa si asa vei repeta mereu la fiecare exercitiu pana va prinde.
-acum comanda"sus"sa se ridice in doua labe procetezi ca la metoda cu comanda "sezi"pui mana pe un obiect si-l ti sus si cand se ridica sa-l prinda si apoi il vei recompensa pentru ca a facut corect.
-deci mai simplu spus asa trebuie sa procedezi la toate miscarile care le vrei sa le planuiesti cu el.
Reguli de baza:
-regula cea mai mare este sa nu vorbesti la un ton autoritar cu el si la o voce blanda.
-si sa nu te enervezi pe el pentru ca nu-i va iesi ce vrei tu sa faca trebuie sa fi foarte calma pentru ca nu va invata asa rapid cat bati din palme.
Cu alergatul prin parc ti-as sugera sa nu-i iei lesa pentru ca va putea scapa oricand mai bine il vei lua un Ham pentru ca va fi mult mai bun si rezistibil.Si apropo cand nu va face cum vrei nu trebuie sa fi suparata pe el daca tot vrei sa incepi de la zero.
Succes in dresarea cainelui tau!
Buna Luchi,
Daca vrei poti sa intrii aici si sa iti comanzi aceasta carte. http://cartedresaj.ro/gratuit
Cartea este gratuita si din momentul in care tu te inregistrezi vei primi saptamana de saptamana pe mail cate o lectie pe care va trebui sa o faci cu cainele tau. Acestea sunt lectiile elementare.
Pa, pa
Uita-te la "Cezar si cainii " este un "serial" in care fiecare are o problema cu cainele sau iar Cezar vine in ajutor el le explica tot ce fac gresit fata de caine sau ii invata ce sa faca ca acel caine sa faca un lucru,chiar este un episod in care dreseaza un caine al unei femei cu dezabilitati ca sa ii deschida o usa de la dulap,frigideru,sa ii aduca un anumit lucru, ti-am recomanda sincerc acel serial, poti invata multe.
Paaaaaai... legat de recompensa. are un an jumate [in septembrie face 2] nu stie ce e aia recompensa. am incercat cu orice. daca nu vrea nu vrea. ce vreau sa ii dau ca recompensa ea crede ca de fapt ii dau mancare in mod obisnuit. se intampla cu sezi sa sada si sa vreau sa ii dau mancarea si o refuza, indiferent ce e: parizel, biscuiti de caini cu maduva, boscuiti de aia pentru dresaj sau ce or fi ei in forma de os, biscuiti in forma de hamburger. etc. ori ce i-as da ea refuza uneori. nu pricep de ce
Neacşu_George-Andrey_1937 întreabă: