| Marius0900 a întrebat:

Hei TPU, acum 6 luni mi-am cumparat un ciobanesc german in varsta de 9 luni. Acum el are 1an si 5luni si am observat la el de cand l-am luat ca de fiecare data cand ma apropii mai periculos de el(in sensul ca fac pasi mai mari sau ridic mainile in aer ca sa il iau in brate) se pune jos si face pipi. Are un fel de teama in el, cred ca fostul stapan il batea, ca altfel nu imi pot da seama de ce face pe el de frica. Imi puteti spune va rog ce ar trebui sa fac in privinta aceasta?

3 răspunsuri:
| P4rAd0x a răspuns:

Salut. In locul tau as incerca sa ma apropii cat mai mult de el, este important sa-i arati cainelui ca iti pasa de el, sa-l faci cumva sa aiba incredere in tine. Ar trebui sa se rezolve totul in timp, pana atunci trebuie luat incet, incearca sa-l mangai sau ceva, sa ii mai dai mancare din mana, chestii de genul asta.

| potatodespotatonr12345 a răspuns:

Cu un caine de talie mare nu trebiuie sa fii autoritar deoarece nu este ca un caine mic de ex bichon sau cum naiba i se zice ci trebuie sa mentii gradul de autoritate pana la un anumit nivel.

| Idontunderstand a răspuns:

Când te duci brusc spre el şi ridici mâna să-l mângâi, câinele percepe autoritate. Încearcă să nu-l mai mângâi direct pe cap, astfel că el crede că vrei să demonstrezi că tu eşti autoritar. Încearcă să-l faci să creadă că tu îi vrei doar binele.