Http://www.desprecaini.com/yorkshire-terrier-ingrijire-si-intretinere/
In privinta accesoriilor mergi la pet shop si specifica vanzatorului specia de catel pe care o ai si varsta acestuia. Vanzatorul te va sfatui ce sa cumperi pentru el. La fel si cu mancarea.
1. Acorda-i suficient timp pentru joaca
Yorkshire terrier este un caine foarte jucaus si simte nevoia sa isi consume acest exces de energie alaturi de stapanul sau.
Daca ai un astfel de catel, nu il ignora atunci cand are chef de joaca si eventual achizitioneaza cateva jucarii si accesorii care sa ii mentina interesul si care sa il faca sa se joace chiar si atunci cand este singur.
2. Ingrijeste-i aspectul fizic
Yorkshire terrier este un caine cu o blana bogata, care are nevoie de o ingrijire corespunzatoare. Blana catelusului trebuie sa fie periata si ingrijita cel putin o data la doua, maxim trei zile. Ai grija sa ii tunzi parul care are tendinta sa vina inspre ochii patrupedului sau sa prinzi suvita respectiva cu ajutorul unei clame speciale.
De asemeena, spala catelul cel putin o data la 3 saptamani pentru a pastra blanita acestuia curata si nu uita sa verifici periodic daca nu cumva are purici sau capuse.
3. Curata ochii cainelui
Pentru ca patrupezii din rasa Yorkshire terrier au tendinta sa lacrimeze mult, este necesar sa cureti zilnic colturile ochilor, cu o bucata de bumbac umedita cu putina apa. Altfel, acesta va duce la deteriorarea parului din jurul ochilor animalutului, plus ca este foarte inestetic.
4. Verifica urechile cainelui
Incearca sa mentii urechile cainelui cat mai curate. Indeparteaza excesul de ceara si invata sa tunzi, cu mare grija, parul din interiorul urechilor.
5. Ai grija de sanatatea cainelui in sezonul rece
Yorkshire terrier este un caine destul de sensibil, asa ca are nevoie de o atentie deosebita in sezonul rece. Achizitioneaza cateva seturi de hainute speciale pentru iarna si protejeaza catelul atunci cand temperaturile scad sub 10 grade.
Pe acest site iti poti face o idee cat trebuie sa cheltuiesti pentru el
http://www.petmag.ro/caini-hamuri-17-0-0.html
Pai...eu cred ca toate astea costa cam 400-500 lei.
Nu trebuie sa-i faci baie de prea multe ori. Strictul necesar.
Il perii si cand vezi ca se ciufuleste mai tare ii faci asta din nou.
Ochii ii speli cu un tampon de asta de fata. Cu care-ti stergi ochii dupa ce te machezi. Uzi tamponul cu ceai de musetel sau cu apa calduta, si tamonezi usor pe langa ochi si pe ochi. Ai grija! Sa nu apesi prea tare!
Cad despre urechi..ai nevoie de putina vata. o uzi putin cu ceai de musetel sau cu apa calduta ( la fel ca la ochi) si incerci sa o stergi. Daca nu-ti incape degetul. incearcaa cu un betisor de urechi. Imbingi vata cu un betisor. Si o scoti tot cu el. Insa din nou ai grija! Nu baga prea adanc vata ca nu o mai poti scoate.
Eu zic sa o lasi sa urce pe scari. Dar sa stai cu ea. In caz de cade, sa o prinzi.
Nu o obosi cu prea multe jocuri.Cat vezi ca are chef joaca-te cu ea.
Las-o in camera ta, cand pleci la scoala si acopera toata podeaua cu ziare si pune ceva pe care sa doarma. Acopera toate locurile pe unde poate iesi in caz ca matusa ta ii da drumul. Si daca o lasi in camera ta, incearca sa ascunzi toate lucrurile de care se poate lovi, sau pe care le poate inghiti.
Nu-ti faci prea multe griji , altii isi iau canie si nici macar nu au grija de el. Ii dau mancare si atat.
Uita-te pe internet de mancare speciala pentru astfel de caini.
Nu ar mai trebui sa mai afli momentan nimic despre el. Cand mai creste ( ma refer in luni sau in ani) o sa poti sa il mai dresezi. In general caini astia sunt de stat mai mult in casa. Nu prea fac multe.
Trebuie periati zilnic si imbaiati o data pe saptamana; parul de pe cap trebuie prins intr-o coada palmier, pentru a evita sa le intre in ochi si sa le provoace iritatii; dintii ar trebui periati si ei regulat si da e adevarat curata-ile cu un betisor de urechi si cu o solutie care se poate cumpara de la veterinar sau petshop, cand trebuie sa coboare scarile ia-o in brate cat despre lasatul acasa nu stiu ce sa zic ea are nevoie de atentie
Stiu.o sa imi fie foarete greu sa o las acasa.dar trebuie sa merg la scoala