Bichon Maltese - Nu naparleste, are firul de par asemanator celui uman, o sa ii cada atunci cand o sa se regenereze dar foarte putin, tot aceasta rasa se incadreaza in top 10 rase care nu provoaca alergie si nu au acel miros specific de caine pe care il au altii. Mananca putin, este necesar sa il piepteni sa il scoti regulat din casa si cred ca am citit undeva ca nu se imbolnavesc asa repede.
Un dresaj bun este cheia pentru a avea un animal de companie si mancarea la ore fixe, nu tipa la el cand il dresezi si nu il lovi, joaca'te cu el, nu suporta frigul
Nu ai nevoie de o perie speciala, dar trebuie sa il piepteni o data la 2 zile, este mic deci nu va fi asa mare deranjul
Buna Andreea, eu nu ma pricep la caini dar am un Shih-Tzu asa ca incerc sa raspund.
1. Orice caine poate sa fie prietenos/neprietenos in functie de cum il cresti. Daca tu il cresti cu dragoste atunci si el o sa fie prietenos.
2.Shih Tzu al meu se multumeste cu alergatul prin curte...am o curte destul de mare.Ii plac plimbarile, daca ai chef sa-l plimbi atunci el merge oriunde. (asa e al meu, repet, nu stiu cum sunt alti caini) Cand era pui alerga peste tot, il mai si calcam din greseala ca se baga printre picioarele noastre...era foarte energic. Acum i-a mai venit mintea la cap, nu mai este atat de repezit dar cred ca este doar o chestiune de timp, pana trece caldura. El e mereu repezit.
3.Nu stiu dar Shih Tzu cam lasa din cand in cand.
4. Am dar mi se pare un moft, nu cred ca ar avea neaparata nevoie.
5. Nu il lasa in casa.Da,face dezastru daca il las singur in casa. Mai bine il lasi liber,in curte,nu moare pana te intorci tu de la scoala (evident, nu iarna, atunci sa zicem ca este o exceptie).
Da, il poti invata ce e bine si ce e rau. Poti sa-l dresezi sau pur si simplu sa faci ca mine, daca face ceva bun atunci esti si tu bun, daca face ceva rau atunci esti rau. S-a cam invatat cu ce e bine si ce e rau.Niciodata sa nu-l bati, doar il certi dar nu tipi, ridici un pic tonul ca sa-si dea si el seama ca nu a fost bine ce a facut.
Succes!
Desh întreabă: