| Karina47 a întrebat:

Am o mareeee dilemă dacă pot să spun aşa. Deci, acum câteva săptămâni mi-am lasat catelusa la o prietena în grija din motive personale. Prietena mea a iesit cu ea la plimbare si dintr-o neatenție a scapat-o. La cateva zile mi s-a spus ca a fost văzută în adăpostul public de animale. si care a fost surpriza mea, cei de la adăpost au sterilizat-o fara acordul meu. Ideea e ca imi doream foarte mult un puiuț de la ea, căci pe ea nu am avut ocazia să o scresc de cand era pui. Se mai poate face ceva in legatura cu asta? Există o cale ca ea sa mai faca pui? sad Dau funda celui mai bun raspuns si care ma poate ajuta desigur!

6 răspunsuri:
| GdX a răspuns:

Nu se mai poate face absolut nimic. Cauti pe cineva care sa aiba pui din rasa care este catelusa ta. Adapostul de animale are obligatia sa sterilizeze tot ce gaseste pe strada, asa ca nu conteaza daca a avut sau nu acordul tau.

| EkToR a răspuns:

Daca avea macar zgarda sau semne ca, ctelul are stapan trebuie sa astepte o sapamana si duma il sterilizau ai chip la catel?
Daca ai chip nu au procedat corect deci poti sa de duci la judecator.

| Karina47 explică:

Catelusa avea zgarda cand a fost scapata. Chip are. Nu am intenția de a ajunge la judecator cu asta, cheltuieli degeaba si poate pentru ea nu se mai poate face nimic. Am vrut doar sa stiu daca se mai poate face ceva, imi doream foarte mult un puiut de la ea.

| mihai69 a răspuns:

Din păcate nu se mai poate face nimic. Bucură-te că ai găsit-o!
PS legea spune că nu poți ține câini necastrați (decât dacă nu cumva ești crescător autorizat), așadar cei de la adăpost nu au făcut nimic altceva decât să respecte o lege, nu-i poți învinui de nimic.

| Ecaterina2016 a răspuns:

Sa zici merci ca e în viața cateaua și ca nu a luat vreo boala din lagărul de concentrare pentru catei numit adăpost public. Mă bucur ca nu mai poate face pui căci tu vroiai un pui de la ea si te întreb eu cu restul 5-6 catei ce făceai? De asta ajung animalele pe strada pentru ca sunt reproduse după bunul plac al fiecaruia fără a se gândi la consecințe pe termen lung.Intr-o tara civilizata tu erai amendat pentru neglijenta și plăteai o taxa dacă vroiai sa Îți reproduci animalul. Sunt atât pui aruncați pe strada...

| Karina47 explică:

Ecaterina2016, ma cunosti incat sa iti dai cu parerea? Aveam de gand sa o sterilizez dupa prima monta, eu ramaneam cu un pui iar restul puilor ajungeau pe maini bune unor cunostinte caci catelusa e foarte indragita de toti cei care ma cunosc. Stai linistita ca ma gandisem la tot inainte!