anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am un bichon maltese in varsta de 5 luni si are rosu pe la ochi(adica pe blană din jurul ochilor)fiindca ii curg ochii.
De ce îi curg?
Cum sa fac sa nu ii mai curgă?
Si cum sa ii curat repede?
Ca atunci cand il spăl tot nu se ia si ca sa stau sa frec nu sta deloc si musca....asa ca as vrea o modalitate sa ii curat repede.Cum sa fac ca dacă vreau sa ii tai cu foarfeca nu sta si mi-e frica ca îl intep...
Cum sa fac?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| GabyT10 a răspuns:

Pentru a evita un disconfort, atat pentru tine cat si pentru catel, te sfatuiesc sa-l duci la un salon/clinica veterinara pentru a-i curata si tunde blanita din jurul ochilor.Nu costa foarte mult toaletarea ochilor.Este ceva normal sa lacrimeze, toate animalele au secretii lacrimale, doar ca la bichon aceasta secretie este colorata si pateaza blanita. Poti sa-l stergi zilnic cu vata si apa calda iar odata la o luna mergi la salon pentru albire. Sper sa-ti fie de folos raspunsul meu happy.

2 răspunsuri:
| Uvox a răspuns:

La ce s-a spus(bine) as mai adauga ca daca ii dai carne de pui, sa nu o mai faci. Carnea de pui "coloreaza" mai mult blănița de sub ochi.
O sa dispară, răbdare sa ai.

| SofiaSf a răspuns:

Stiu un catel caruia ii curg ochii deoarece a tras curent parca...Acum il strge la ochi zilnic.