Se recomanda ca asternut talas uscat care nu contine uleiuri aromatice. Nu se va folosi niciodata talas de cedru, este toxic! Si pinul este riscant, avand miros aromatic. Porcusorul este foarte sensibil la mirosuri, aroma talasului de cedru sau pin verde (neuscat) fiind fatale pentru el. Chiar si gazele produse de urina - in cazul necuratirii custii la timp - pune in pericol sanatatea porcusorului.
Important! Rumegusul (e praf de deseu lemnos) NU este un bun asternut, porcusorul inhaleaza praful de rumegus si se imbolnaveste.
Poate fi o alternativa folosirea asternuturilor artificiale care au fost create special pentru pisici? Pentru o mai buna absorbire a mirosurilor acestea de cele mai multe ori contin elemente chimice ce pot fi daunatoare sanatatii porcusorului. Exista si asternuturi de foarte buna calitate, concepute special pentru porcusori. Acestea au o putere mare de absorbire a urinei si a mirosului, si nu contin elemente toxice.
Porcusorilor le place sa se ascunda, este bine ca in interiorul custii - daca aceasta e spatioasa - sa-i punem o casuta, tunel sau un alt ascunzis.
In cazul in care construim noi o cusca, nu vom folosi materiale ce ar putea fi daunatoare porcusorului. El va incerca sa rontaie chiar si cusca, deci nu vom folosi niciun material ce ar putea fi toxic pentru el.
In interiorul casutei/custii se poate pune un prosop mic pe care se poate aseza porcusorul. Acest obicei provine de la stapanii care pregatesc porcusorii - in special pe cei cu par lung - pentru expozitii. In asa fel blana lor ramane curata. In loc de prosop englezii folosesc un material numit „VetBed", acesta fiind un material care se spala usor, si se usuca foarte repede. S-a constatat ca le place si porcusorilor, mai ales iarna, cand tine si de cald.
Nu patelste nimic, poti sa ii pui ziarr sau hartie igienica dar sa o schimbi des si sa ai grija sa nu manance. Nu are nimic, doar ca o sa faca pipi si poate se uda.
Eu am avut porcusori de guineea in casa şi i-am pus din prima zi rumeguş, dar nu pateste nimic in cazul tau.Ar fi bine sa i dai un asternut moale si uscar, pe care sa poata fugi şi sa doarma comod.Dar, atentie, sa nu fie parfumat sau cu orice fel de miros slab! Îl afectează deoarece este foarte sensibil.
Eu am avut porcusori de guineea in casa şi i-am pus din prima zi rumeguş, dar nu pateste nimic in cazul tau.Ar fi bine sa i dai un asternut moale si uscat
, pe care sa poata fugi şi sa doarma comod.Dar, atentie, sa nu fie parfumat sau cu orice fel de miros slab! Îl afectează deoarece este foarte sensibil.
simina întreabă: