Conurile bărbăteşti sunt situate spre vârful ramurilor şi reprezintă o floare bărbătească, formată dintr-un ax al conului care susţine solzii staminali, purtătorii sacilor polenici, cu numeroase grăuncioare de polen.
Conurile femeieşti sunt situate în vârful unei ramuri de la baza coroanei şi reprezintă o inflorescenţă. Fiecare con este format dintr-un ax care susţine solzii carpelari cu douã ovule şi o bractee. Din zigotul diploid prin diviziuni repetate se va diferenţia embrionul cu numeroase cotiledoane. Seminţele libere, unele aripate, cad din conul seminal, pe sol şi formează o nouă plantă (sporofitul).
Funda?
Cele femeiesti sunt mai mari infoiate, si au sub fiecare solz cite o seminta, in timp ce conurile barbatesti sunt ca niste creioane strambe si fara solzii caracteristici conului.Iti recomand sa vezi tu aici:http://www.youtube.com/watch?v=rEvD0N5xn1U.
O zi placuta!
Eu cred ca cele barbatesti sunt mai mari decat cele femeiesti, dar poate fi si invers.
Uite, o sa iti explic. Cele barbatesti nu le vedem noi, sunt in varful copacului si sunt mici, ele doar tin saculetele cu polen (parca).Iar cele femeiesti sunt cele ce le vedem noi pe jos cazand.
In concluzie noi vedem numai conurile femeiesti, deoarece cele barbatesti sunt mai mici ca cele femeiesti si nu cad.
Sper ca te-am ajutat. Funda?
Conurile femeiesti se gasesc la baza ramurilor tinere si prezinta frunzisoara si 2 ovule, iar cele barbatesti se gasesc in varful ramurilor tinere si prezinta 2 saculeti cu polen!
anonim16121 întreabă:
FanPoP întreabă:
Nelutuborda întreabă: