E chiar mai bine să fie puțin mai măricel. Se va învăța și cu tine foarte repede, dar va fi mult mai ușor procesul de adaptare la noua casă.
În plus, a apucat deja să învețe de la mămica lui câteva lucruri utile (să-și controleze cât de cât urinarea, de exemplu). Ia-l fără grijă! dar ai grijă să fie sănătos.
Multumesc mult.
Si ce crezi numele Ozzy i se potriveste?
Nu am gasit altul si asta mi se pare cel mai drăguț nume.
Dacă mai ai tu sugestii spune-mi!
E ok numele; la câini, e bine ca numele să aibă cel mult două silabe - Ozzie e chiar perfect, având una singură.
Alte sugestii? Să-l iubești mult!
Asta o sa fac.
Si mai dă-mi tu idei de nume te rog frumos.
Nume mai frumoase.
Care nu sunt asa obișnuite cum ar fi rex, bobi etc.
Spot. Dar dacă cei care îl au acum i-au dat deja un nume, e de preferat să-l folosești pe acela, chiar de nu e chiar pe placul tău. Cățelul deja s-a învățat cu un nume, iar dacă tu o să-l chemi altfel, va fi dezorientat o vreme.
Păi si daca iei i-au dat alt nume si mie nu 8mi place si vreau sa l schimb nu o sa se mai învețe niciodată cu numele cel nou?
Ba se învață, dar va fi destul de derutat pentru o vreme. Și când are deja un stres (schimbarea „domiciliului"), e bine să nu mai adaugi încă unul (schimbarea numelui).
Poți eventual după o vreme după ce-l adopți să-i spui și pe noul nume, în general în paralel cu cel inițial, până se învață și cu schimbarea asta.
Un câine luat la orice vârstă se va obișnui cu stăpânul său. Eu am adoptat un Border Collie metis pe când avea vârsta de 1 an și s-a obișnuit rapid, i-am arătat prin multe feluri că eu îi sunt "mama".
Salut. De obicei cainii se dau la 3luni, deoarece atunci ei pot manca si mancare, gen supica.
Catelusa mea s-a obisnuit intr-o zi cu bunicul meu, si are undeva la 8/9luni.
Alecsaa întreabă: