Akita. El e destul de rau iar in general Huskii sunt foarte prietenosi. Sper ca te-am ajutat
Husky sunt blanzi, mai de graba vine un strain si ti-l ia fara nici o teama decat sa fie atatcat.Husky nu sunt de paza,sunt caini nordici,nordicii sunt inofensivi si incapatanati.
Akita American este bun de paza, atentie am spus de paza, nu de protectie, adica el va anunta venirea unui strain, dar nu-i va face nimic.De obicei cainii din rasa Akita sunt agresivi cu cainii,in special masculii.
Asa ca daca vrei un caine dur, ai incurcat rasele de-a binelea.
Ei iti recomand Doberman, Rottweiler, Beauceron, Ciobanesc Belgian; dar nu pentru ca sa pui sa muste pe altii.Educati,vor fi nu numai buni de paza, ci si buni companioni.Aceste sunt rasele folosite si cele mai pricepute pentru asa ceva.
Numai bine!
Dar eu am de ales intre astia 2!
Cu dresaj corespunzator Akita Inu(originar din Japonia) poate deveni un foarte bun caine de paza (si/sau vanatoare), in schimb Hasky este mai degraba un caine de companie(prefera mai mult sa se joace sau sa traga la sanie/carucior)respecte
Parerea mea e ca cel mai bun de paza este husky, depinde, totusi, si de cum il cresti cel mai mult.
Mai bun de paza e Husky! Pentru ca e foarte rau..Am avut husky si era sa omoare un vecin can a vrut sa-mi intre in curte.
Nu imi place atunci cand unii oameni confunda unele comportamente ale cainilor.Cainele tau, daca tot spui ca era Husky, sigur avea alte intentii si nu avea intentia de a omora pe acel om.Am observat ca oamenii cred ca psihologia canina este asemanatoare cu cea umana, iar in realitate sunt total diferite.
Sa-ti dau un exemplu:cand vine un caine strain(maidanez sa zicem.) la tine, si-ti arata dintii(isi increteste botul, ca si cum ar ranji) dand foarte agitat din varful cozii si miscanduse in sus si in jos, tu vei avea impresia ca a vrut sa te atace asa-i? Acel comportament este specific cainelui SUPUS si nu celui agresiv.Cainii din aceasta rasa au un mod aparte de a-si manifesta bucuria, teama, entuziasmul etc.Sunt caini nordici,iar nordicii,iti spun eu sigur ca nu ataca pe nimeni. Poate o fi fost metis al tau,iar tu nu cunosti rasa.
Am pe cineva in oras care are Malamuti de Alaska(e crescator),iar cand intri tu sau el,oricine,la ei,incep sa latre,sa urle, sa sara in sus, fac o galagie, si aleasga spre tine, fac ca toate alea...Si latra atunci cand isi vad stapanul ceea ce la un caine care nu este nordic, nu prea ar fi normal.Si au aproape acelasi comportament si cu strainii ca si cu stapanul lor(am spus aproape..stapanul tot stapan ramane).Si Malamutii sunt asemanatori cu Husky doar ca sunt mai mari si mai masivi, si tot nu sunt agresivi.Ambele rase au fost crescute pentru acelasi lucru,difera aspectul.
Deci.un caine nordic nu e tocmai bun pentru paza.
Akita,chiar daca face parte din aceeasi grupa cu Malamutul,Husky,Samoyede,Cjow Chow,etc, este un caine primitiv, si candva au fost folositi pentru paza(pentru asta au fost creati ei de fapt), pe cand Husky au fost creati pentru tractiune, si nu pentru paza.
Cred ca tousi Akita Inu este cel mai bun drept daine de paza.Are reacții temperamentale rapide, poate evolua rapid de la o stare placidă la una amenințătoare, mai ales în prezența instrușilor, insa devine plictisit cand este lasat singur.Husky nu are sub nici o formă calitățile unui câine de pază și apărare, nu este suspicios față de străini și nici agresiv cu alți câini. Sper di suflet ca te-am ajutat.
Eu cred ca husky este mai agresiv cu strainii.defapt/poti dresa orice caine sa fie agresiv deci amandoi sunt la fel.
Deniissel întreabă: