| Ancutza12 a întrebat:

Parintii mei sunt de acord sa imi iau un animalut dar nu ma pot decide dintre pisica si papagal. Daca ati avut\aveti vreun animal dintre acestea doua va rog sa ma ajutati putin. Ce rase imi recomandati? Ma refer la personalitatea\comportamentul animalutului. Sa fie o rasa mai calma, inteligenta si prietenoasa. Indiferent de rasa, voi avea mare grija de animalut si ii voi acorda multa atentie. happy Va rog mult raspundeti doar daca aveti experienta in acest domeniu. Multumesc mult!

Răspuns Câştigător
| LifeIsOverrated a răspuns:

Daca ai spatiu (casa sau bloc 3 camere sau mai mult) eu as opta pentru pisica. Daca stai la un bloc cu 2 camere de exemplu (cum fac eu), papagalul e cea mai buna alegere fiindca nu vrei sa chinui pisica din lipsa de spatiu. La papagal, iti recomand perusii: am avut si eu, foarte prietenosi si afectuosi cu stapanul; eu mi-am luat un baietel (chiar daca nu se recomanda sa iti iei doar unul pentru ca se poate simti singur dar daca peteci mult timp cu el/ea e ok) si l-am invatat sa nu ma ''deranjeze'' dimineata, sa nu ciripeasca pana nu ma trezesc. Poti sa il inveti sa si vorbeasca (da se poate chiar daca e perus), eu nu am reusit insa. Foarte scumpi sunt perusii love struck

6 răspunsuri:
| T7uk a răspuns:

Eu am papagali Perusi dar nu pot zice ca sunt cuminti :)). http://www.youtube.com/watch?v=TZ8Qx2F0DO0

| Fantoma_1807 a răspuns:

Depinde de tine ce astepti de la acel animal. Eu una as opta pentru o pisica, sunt independente, vor fi mereu langa tine daca esti suparata. Pisica mea este metis de angora turceasca, este foarte activa, jucausa, stie sa dea si cu ghearele dar in acelasi timp stie ca greseste se ascunde si cand se linistesc apele vine sa/si ceara iertare.Problema este ca pisica isi alege singura stapanul si pentru acela are o iubire imensa si de el va asculta. Cand cea mica isi face temele ea culca, dupa ce/si termina temele joaca.Dar este sterilizata, si pana atunci cam miorlaia. Papagalul nu stiu in ce masura ti/ar tine tovarasie, eu iti doresc numai sa gasesti o pisica asa ca a mea si nu te plictisesti cu ea, garantat.

| reihiuke a răspuns:

Am avut si pisica si papagali big grin (Pe papagali i-a mancat pisica). Pisica se spune ca, curata energiile negative big grin Acum, pisica trebuie castrata, pentru ca ai mult de lucru cu ea cand e in calduri. Si miorlaie intr-una in acea perioada. Pe de alta parte, papagalii te "cotcodacesc" toata ziua la cap big grin Deci, depinde ce preferi. Mie personal, imi plac mai mult pisicile. Pisicile au si ele o dorinta laughing Le place sa stea cocotate. Deci, o sa se suie mereu pe birou, pe televizor si va darama toate alea :X Va trebui sa o iei sa o pui jos, ea sare din nou sus si tot asa big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intre pisica si papagal ai putea sa alegi un catelus. Cainii sunt si inteligenti si prietenosi.

| livana a răspuns:

Eu am papagal. papagalii sunt cuminti si poti sai inveti sa vorbeasca si nu fac multa murdarie. Am avut si pisica, pisica e frumoasa insa face destula murdarie si poate sa te raneasca eu la papagal fac curat o data in 2 zile, iar la pisica de 3-4 ori pe zi.Eu tias propune papagal, insa alegerea e a ta

| dianapisicutza a răspuns:

Am avut o prietena cu 4 pisici 3 femele si un mascul cand erau in calduri erau foarte iritati toti si o zgariau pe stapana lor ea are inca cicatrici multe pe gat! Eu iti recomand papagal sau perus, si eu imi iau perus vineri!