| Doina_Muntean_1971 a întrebat:

Hei TPU.raspundeti rapid, va rog! o randunica si-a facut un cuib si a depus un ou 1. dar ea nu sta pe el2.cate oaua face randunica? 3. le face pe rand? adica face unul zboara face altul.4. daca se sparge acel oau sau se raceste?

Răspuns Câştigător
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Pleaca din cuib ca sa se hraneasca. Face cca 4-5 oua apoi le cloceste dar tot mai iese in zboruri de hranire si ouale raman singure. Stiu ele ce au de facut si in final ies puii. Greul abia atunci vine caci perechea de randunele va avea greaua misiune de a hrani permanent puii vesnic flamanzi. Se hranesc numai cu insecte si sunt mereu puse pe vanatoare si carat la cuib prada. Cand puii sunt gata de zbor si se pot hrani singuri dispar toti din cuib si nu ii mai vezi pana la primavara viitoare. Atunci, daca gasesc conditii isi vor mai face alaturat cuib si isi formeaza perechi care reiau ciclul. Probabil cei tineri care au crescut in vechiul cuib. Nu interveni cu absolut nimic in viata lor, nici tie nu ti-ar conveni sa iti faca cineva ordine in ale tale. Poti doar sa ai grija sa nu depozitezi sub cuib ceva din neatentie. Asta ar facilita sa ajunga la cuib pradatorul - pisica. Am si eu randunele, sunt minunate, ai ce invata de la ele.

| Doina_Muntean_1971 explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

Iti multumesc din tot sufletul pentru raspuns. iubesc animalutele si nu vreau sa se intample nimic cu ele

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru Doina_Muntean_1971):

Am fost si eu in dilema asta cu ani buni in urma. Si-au facut cuib in garaj si l-am stricat considerand ca nu e loc bun pentru ele. Eu acolo am atelier practic si fac suduri, fum, praf, rumegus de la tamplarie, galagie, sunt prezent constant zilnic etc. Au insistat si au reinceput in acelasi loc desi aveau nenumarate locuri in gospodarie unde sa mai faca. E gresit sa gandesti in locul altuia in viata pentru ca fiecare stie ce e mai bine pentru el. Nu au avut niciodata treaba cu prezenta mea si taraboiul facut de mine. Cu conditia sa faci la fel. Numai nu mi se asezau pe umar uneori pentru ca daca se nimeresc amandoua incarcate de gaze pentru pui si nu au loc amanduoa la cuib sa descarce se aseaza pe orice prind in asteptare si la 1 m de tine.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru Doina_Muntean_1971):

Ele au cea mai mare grija la pisici care pot descoperi cuibul si au intentia sa pradeze puii. Cand se iveste cate o pisica si da tarcoale devin galagioase, se aduna ca din senin si alte randunici din vazduh cu zecile pe firele de stalp, pe streasina si ciripesc nervoase pana pleaca criminala de pisica. Sunt f unite si muncitoare. Eu nu am facut decat sa sparg un gemulet la garaj preventiv. Usile sunt permanent deschise dar in caz de ceva si le inchid vreodata sa aiba pe unde intra.

8 răspunsuri:
| PisicaNazdravana247 a răspuns:

Deci... ca sa nu te mai streseze sa zici ah. ce sa fac? ia acel cuibulet... du cuibul la cel mai aproape copacel si dupa fa un rand de mancarica sa vada pasarea (randunica)

| Doina_Muntean_1971 explică (pentru PisicaNazdravana247):

Mda ce mai raspuns :/

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru PisicaNazdravana247):

Cea mai proasta idee. E ca si cum ti-as muta eu casa tie ca mi se pare mie ca ti-ar sta mai bine in alta parte. Si ce fel de mancarica? Daca eu ti-as da tie de mancare ceva pregatit de mine esti convins ca ti-ar place? Nu vorbi din imaginatie.