Orice caine mai mare e bun de paza atata timp cat ii faci dresaj sau macar il cresti cum trebuie. Eu as alege Golden Retriever deorece am avut unul si arata mai mare si puternic fata decat celelalte 2 rase. Deasemenea eu zic sa-l dresezi in legatura cu paza, cel putin al meu nu a fost dus la dresaj l-am dresat dupa sfaturi de pe net. Stia sa latre si sa must le comanda, si era prietenos doar cu persoanele care le cunostea (cu alte cuvinte daca nu-i faceam eu cunostinta latra la ei, insa daca persoana parea periculoasa sau in ziceam eu si musca), cainele a murit acum vreo 2 ani (acum altul din aceeasi ras si incerc sa-l crsc tot la fel).
Pentru paza si ca sa nu fie nici prea agresiv si ca nici nu fie nevoie de dresaj iti recomand un ciobanesc german...nu mananca mult, e devotat si instinctul de paza il are deja in mod natural. se descurca cu copii si in plus e foarte fidel familiei...sunt o groaza de oameni care ofera spre adoptie GRATIS pui de ciobanesc german:) doar cauta pe www.google.ro:)
Rasele enumerate de tine nu sun bune de paza deloc, nici daca ii duci la dresaj.
maia les labradorul si golden retireverul, sunt f. iubiori cu toti oamenii deci daca vine un hot la tine se duce si se joaca cu el.
labardorii isi arata dragostea sarind pe ei si daca e adult s-ar putea sa il darame...
eu as alege labradorul daca l-as tine in casa deoarece are blana mai scurta.
funda?
Eu nu am zis neaparat pentru paza dacă vroiam un câine pentru paza numai scriam aici.eu am cerut doar niște sfaturi.ACum din câte am citi pe net când goldenul sau laboratorul este adult si când intra un străin patra dar logic ca nu e ca un ciobanesc sau lup...
Buna! Si eu as alege golden retriever:X Are o vecina(la bloc) si mai are si un pui de metis cu vizsla, dar o zis ca atunci cand vin straini merge la ei, ii linge, sare pe ei etc deci cred ca daca vrei ar trebui sa-i faci dresaj de paza
LoveGoldie întreabă: