Vad ca au raspuns si oameni care n-au vazut in viata lor un Bull Terrier, daramite sa mai puna si mana pe unul.
Anyway, rasa aceasta are blanita f scurta si pielea f sensibila. NU se tin afara decat daca traiesti intr-o tara in care temperatura nu scade sub 0. Nu conteaza ca il imbraci, daca ploua sau ninge si i se uda hainuta, se imbolnaveste de pneumonie si ai sa bagi in tratamente (in doua saptamani) mai multi bani decat ai dat pe caine cand l-ai cumparat (crede-ma ca stiu, iar cainele meu e tinut in casa). Iar pe timpul verii, daca sta afara direct in soare (fie ca il iei la plaja sau la o plimbare prelungita) are nevoie de lotiune cu factor de protectie solara. Bine, asta e valabil de obicei pentru cei albi. La cei tigrati sau negri nu e la fel de grav.
Nu pare agresiv (asa zic eu) dar daca stai la casa pentru a evita mirosuri si mizerie mai bine ii tii afara intro cusca bina facuta bineinteles.
Eu cel putin cateaua o tin casa. Cum il cresti asa o ai. Putin la inceput ai probleme cu ea pana se invata sa isi faca nevoile pe afara. Mai roade cate una-alta prin casa. Nimic grav
P.S macar un pre-dresaj sau dresaj i-ar prinde bine in cazul in care si-o ia in cap.
Normal ca daca ii pui nu trebuie sa il ti afara ca o sa moara de frig ei nu au blana ca un ciobanesc. Tinel macar pana mai creste ca asa o sa se imbolnaveasca tare rau.
E un caine mai sensibil cu frigul, Dar rezista si afara crede-ma! Si eu l-as tine in casa, dar in cazul tau nu mi-as pune problema asta, l-as cumpara, l-as tine afara o perioada, si o convingi tu pe mama ta! sper sa te fi ajutat
Ii pui tu pe ce sa doarma... ceva moale si pufos. In cazu tau i-as cumpara 2 hainute groase una sa o poarte ziua si una noapte ca daca e zapada pe la tine e posibil sa se ude si so schibi ca sa se poata usuce bft fundita?
Buna, eu am Bully si iti spun din experienta, desi sunt caini puternici, au vaste probleme de sanatate, este recomandat sa il ti in casa, macar noaptea sau cand este foarte frig sau ploua si ziua. Pe a mea a prins o o data ploaia in curte, ziua, desi o tin mereu in casa, dar era vara si a facut bronsita, boala care se ascunde si o duc pe picioare, netratata este fatala, deoarece au inceput sa se vada tarziu simptomele, am ajuns cu ea la vet in stare critica, tratamentul pe o saptamana perfuzabil a costat 500 Euro si a ramas cu sensibilitate. Tine l in casa si du l periodic la control! SUNT MINUNATI! Cei mai buni, dar si sensibili si incapatanati, nu prea sunt recomandati la necunoscatori ai rasei.
PS. Aveam cusca in curte, izolata, tot, dar in asteptarea mea, vara, repet, o ora in ploaie ne a creeat mari probleme! Cine zice sa il ti in curte nu cunoaste rasa, nu a avut niciodata!
Deniissel întreabă: