| Mirunaaaa a întrebat:

Heii.Ieri mi-am achizitionat o nimfa mascul.Am citit pe inernet cum ca unele nimfe se tem de mana ( si de aceea nu vin pe deget ). Cum o pot dresa sa vina pe umarul meu? Cand pot incepe sa ii dau drumul prin casa avand in vedere ca o am de ieri? Si inca ceva... nu mananca straight face si nu bea apa. Ce pot face?

Multumesc anticipat! >big grin

Răspuns Câştigător
| PamfleticaTotHellenne a răspuns:

Buna.In general, papagalii trebuie eliberati din cusca dupa o saptamana, pentru a se obisnui cu incaperea.Dar, din moment ce este singur spun sa ii dai drumul dupa 4-5 zile de la achizitionare pentru ca se plictiseste de unul singur.In fiecare zi, vorbeste cu el si incearca sa apropii mana de el, se va ferii, normal dar incearca in continuare.Cat despre mancare, e normal sa nu manance deoarece nu s-a obisnuit cu oamenii, cu casa, lasa-l putin fara sa mananca, o sa vezi ca daca ii e foame tare se apucalaughing.Sau iesi din camera si o sa vezi ca mananca.Si eu am avut, la mine dupa 2 zile s-au apucat de mancare, eu i-am eliberat dupa 6-7 zile pentru ca aveam 2.Nu am reusit niciodata sa ii conving sa stea pe degetul meu, masculul era mai intelegator(asa e de obicei). Succes!

2 răspunsuri:
| Felix_Cam_1970 a răspuns:

Deci 1:Ia inste mancare in palma si apropieo de nimfa pana ce se va apropia de mana ta si va manca
2big grinaca nu bia apa nu e nici o problema pana ce va invata sa bea poate razista si 3 ani vara apa
3:dai drumul prin casa dupa1lona daca are 2 sau mai putine luini ca sa poata zbura
4:Vorbeste si baga mana zilnic in colivie ca sa se obisnuiasca cu tine

| PamfleticaTotHellenne a răspuns (pentru Felix_Cam_1970):

Hmm straight face, cum 1 luna?:O
Cum sa le dai drumul dupa o luna, saracii cred ca nici nu mai au habar sa zboare.Tot ce ai spus este gresit, cum sa stea un papagal fara apa 3 ani!? Sincer, eu nu am auzit asta niciodata.Si sincer, in ce limba ai scris!? Jumatate din textul scris este gresit si din punct de vedere gramatical dar si din punct de vedere al intrebarii.DA, inteleg ai dreptate la primul raspuns : pune mancare in palma si apoi mergi incet catre papagal, da ai dreptate, dar celelalte sunt gresite.