Pai...am avut si eu un Malamut si tot la fel era ff rau cu strainii si intre 4 saptamani si 6 luni facea in casa.In primul rand trebuie sa-l dezveti de obiceiul de a face in casa (trebuie sa vorbesti ca el ff mult ca asa am facut si eu)si sa nu recurgi niciodata la violenta.In mod normal e normal sa fie rea... pe la 1 an -2 ani se mai potoleste(ma rog asa mi-a facut mie). Sper ca ti-am fost de folos.Bafta ^^
Uite aici date http://www.caini.org/rase-de-caini-Malamut-de-Alaska.htm
http://www.zooland.ro/Malamut_de_Alaska-4127.html
Pai e destul de normal.Adica si eu aveam un catel de 2 luni care era si el un rau dar cu timpul l-am mai certat nu l-am lasat sa faca unele chestii si sa obinuit
Eu aşa ştiu că dintre rasa husky şi malamut, cea din urmă este mai ascultătore, mai paşnică, mai inteligentă...Acuma,depinde şi de stăpân.
Trebuie să îi acorzi o bucată bună de timp unui astfel de câine pretenţios în educarea lui, dacă vrei să fie unul cât de cât normal. Ceartă-l atunci când e rău, dar nu cu bătaie că nu rezolvi nimic, ba mai mult va avea reacţii adverse. Cu răbdare, mult calm şi cu dragoste cred că vei reuşi să-l creşti frumos iar peste ceva timp îţi va fi recunoscător şi vei fii mândră de el! succes!
Tzau! Am crescut multi caini si toti erau rai, am avut o catelusa a fost mai rea decat catelusa ta.Cand mai sare la oameni doar mergi la ea ridica mana ta asupra ei si ridica tonul(dar nu o lovi)si daca faci asa de fiecare data cand se da la oameni va inceta sa faca lucrul asta.Stai cu ochi pe ea cand vrea sa-si faca nevoile si cand vrea sa faca ia-o in brate si du-o repede afara si asa se va obisnui sa se agite langa usa cand ii va trebui sa-si faca nevoile.Ai putea sa incepi deacum sa ii tai unghiile. S-ar putea sa curga sange cand i-le tai dar nu trebuie sa te ingrijorezi, cand curge sange daca ai pudra pune pe vata si preseaza unde ii curge catelusei sange sau pur si simplu o stergi de sange cu apa.Mult Succes
Multumesc pentru raspunsuri...
@Costymaximus:
Fii sigur ca daca aveam nevoie de link-uri, intram pe google.
Am citit tot despre rasa asta. Dar nu stiu de ce a mea este asa agresiva.
Dragutz catel. Pai 1a, este normal.Acum este pui, nu prea intelege ce se petrece.Mai asteapta un pic si o sa vezi ca o se schimbe. 2ai in pimul rand nu trebuie sa recurgi la violenta.In al doilea rand e normal sa faca in casa...Trebuie sa vorbesti cu ea foarte mult. 3:NU prea stiu sa rasp la intrebarea asta . Bafta ^^
1)e normal sa fie rea e ink mik asa si al mheu a fost rau rau
2)si al mheu facea in casa si de cate ori facea luam ziarul; il bagam cu botu in ce facuse si cu ziarul ii dadeam usor la fund, in timpul asta il certam dupa nu il mai bagam in seama, ma fakeam suparata, iar acum de cate ori vrea afara da cu labutzele in usa
3) aici nu stiu la intrebarea asta
Pai.si eu am avut un malamut de alaska fetita.tot de 2-3 luni(bine acum ii mare). Sh ea imi facea de'astea.
Raspunsul la 1:Este "o traditie" sa faca asta malamutii de alaska.Intelegi ce vreau sa iti zic prin traditie.
Raspunsul la 2:Cand mai face si tu o vezi du-o la locul unde si-a facut toaleta si bag-o cu nasucul acolo. apoi ii dai o palma peste funt(nu tare) si apoi nu te mai joki cu ea 1 ora sau nu o mai bagi in seama. Ea va stii ca a facut un lucru rau si va intelege ca nu este bine
Raspunsul la 3intisorii ii vor cadea in jurul varstei de 4-5 luni.La mine asa a fost
Sper ca te-au ajutat raspunsurile mele!. Bafta cu scumpetea aia mica! Daca mai ai intrebari despre malamutii de alaska da-mi un add la mess si iti zic tot ce doresti.Id meu este cri_doolcika_girl.