| Cristina_Tina_1993 a întrebat:

Hello! Am primit cadou un Bichon Maltese in varsta de aproape 3 luni! Este foarte jucausa, ascultatoare si iubitoare! As vrea sa primesc niste sfaturi in legatura cu cateva lucruri inainte de a merge la veterinar (programat luni dimineata)!

1. Am mancarica de la ProPlan pentru juniori, e ok? Stiu ca Pedigree nu este asa bun cum spune 'televizorul'
2. Persoana de la care am luat-o i-a facut doar 2 vaccinuri...credeti ca vor fii probleme daca cele care urmeaza nu s-au facut la timp?
3. As vrea sa stiu ce altceva inafara de mancarica pt catei as putea sa ii dau(carnita, orez?)
4. Ce solutii se folosesc pentru curatarea ochisorilor? Ma refer la blanita de la ochisori care se murdareste peste noapte

Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| LaLaura a răspuns:

Buna.
E buna cam orice mancare pentru juniori, eu prefer la cainelui meu sa ii dau amestecat, adica de la mai multe firme si cu diferite ingrediente, cumpar mancare de la un pet shop varsat si mi le poate amesteca. De obicei ce e mai scump este mai bun si exista mancare mult mai scumpa decat Pedigree, deci si mai buna.
Legat de vaccin, nu cred ca e o problema, oricum vaccinurile nu se fac toate o data, ci dupa o perioada de timp dupa cel putin 14 zile de la primul set vaccin se fac si ultimile.
Legat de mancare, poti sa ii faci si un fel de ciorba cu carne de pui/vita/curcan ( fara piele sau oase - oasele mai tarziu, cu inaintarea in varsta o sa ii faca probleme la stomac), ardei, orez, morcov, telina, pastarnac, verdeata ( marar, patrunjel), fara sare sau alt condiment.
Suplimentar poti sa ii dai si carne de vita/curca/ pui fiarta nesarata ( nu cruda, deoarece stomacul cainelui nu prea poate sa digere corect, plus carnea contine microbi si bacterii care ii fac foarte rau la stomac) lapte cu 1, 5 % grasime si branza nesarata ( ai grija la lapte, unii catei au intoleranta la lactoza, deci la lapte, si o sa faca diaree dupa ce il bea). La pet shop gasesti si suplimente gen batonase cu vitamine si calciu.
iar pentru solutie, te-as sfatui sa consulti veterinarul, el este in masura sa iti spuna ce solutie este mai buna pentru catelusul tau.
Sa ai grija de el si sa nu il scoti afara pana nu termina toata schema de vaccinare, el inca nu este imun la boli, deci poate contacta cu usurita vreo boala care in mare parte este mortala.

2 răspunsuri:
| Cristina_Tina_1993 explică:

Multumesc frumos pentru sfaturi! Nu am sa o scot afara inca, astept sa terminam cu vaccinurile si tot ce ne spune veterinarul luni! fundita!

| LaLaura a răspuns (pentru Cristina_Tina_1993):

Nu ai pentru ce, sa nu iti fie rusine sa intre veterinarul orice legat de catelul tau, el este in masura sa iti dea toate sfaturile de care ai nevoie, poti sa ii ceri si numarul de telefonul daca apare vreo problema sa il suni, si din pacate probleme o sa apara cu inaintarea in varsta, dar si cand este inca un puiut, deci acel numar de telefon este foarte bun.
O zi buna.