| LoCcO a întrebat:

Hello!
Am un labrador de 1 an si o luna, nu e dresat dar mi-as dori sa-l dresez.Nu asculta deloc si e un incapatanat si jumatate! Face ce vrea el sad Se mai poate dresa la 1 an si o luna? Mai greu sau la fel de usor precum un pui?
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| RedNose a răspuns:

Labradorul e o rasa de caini care se dreseaza usor,avand in vedere varsta,nu va mai invata la fel ca un pui, dar va invata.
Ar trebui sa o iei cu el de la zero. Pentru inceput trebuie sa invete comanda "nu-i voie", "lasa","aici" indiferent de stimuli(caini, oameni, agitatie etc),"pas", mai apoi comenzi precum "sezi","culcat","labuta","asteapta" si alte trucuri.Comenzile de baza trebuie intai invatate intr-un oloc linistit,fara agitatie,fata zgomote,dupa ce le-a executat perfect poti incepe sa-l dresezi si in parc unde sunt oameni,caini si alti stimuli. Daca folosesti ca recompensa ceva dupa care el e innebunit sigur il vei dresa(hrana: piept de pui fiert,carne de vita fiarta,cascaval,biscuiti/batoane pentru caini,etc,dar bucatele mici/jucarii: mingie etc) + sa nu uitam mangaierea si vorba dulci atunci cand vare lucruri bune,chiar si fata recompensa, ex daca iesi afara cu el sa-si faca nevoile ii spui "bravo" il mangai, iar el va intelege ca a facut un lucru bun. Ai putea sa-l dresezi si inainte de masa cand e flamand, ca atunci pentru mancare va face cei spui, dar o lectie nu trebuie sa dureze mai mult de 10 min fiindca se plictiseste, dar cu timpul cresti durata de exercitiu.

Pe tema asta e mult de vorbit, ai nevoie de multe sfaturi, dar de la oameni competenti, nu doar sfaturi luate de pe net si spuse tie. Intra pe pitbullclub.ro e un site destinat iubitorilor de pitbull, amstaff si alte rase tip bully, dar am vazut ca ajuta si pe altii care nu au caini din aceste rase.

p.s. eu am o femela pechinez care am dresat-o dupa varsta de 2-3ani daca nu ma insel, fiindca eram mica cand am avut-o si nu stiam cate stiu in momentul de fata si tot am reusit sa o dresez si sa tinem cont ca pechinezii sunt o rasa destul de incapatanata, dar cu rabdare sigur vei reusi.

Sa-ti traiasca!

4 răspunsuri:
| qxeenbee a răspuns:

In legatura cu catelul... Da, sigur ca se poate. Depinde de cum se comporta el. Daca niciodata nu asculta, va fi greu chiar daca nu ar fi catel. Oricum, da, se poate dresa :3

| danyel89 a răspuns:

Se poate dresa si la varste mai inaintate, dar e greu sa il inveti tu.
Du-l la o scoala de dresaj si spune-le celor de acolo ce vrei sa il invete.
Funda?

| xPoc a răspuns:

Buna in legatura cu catelu da se mai poate dresa dar mai greu adica va trebuii sa il duci la un dresor mai bun....normal si normal cainele se dreseaza la 3 luni cel mai bne...asa stiu eu

| Razvan_Rzv_1994_Lvsg a răspuns:

Nu exista varsta pentru dresaj. Un caine cat traieste invata mereu lucruri noi. Ai spus ca este foarte incapatanat, este asa pentru ca nu a stiut niciodata cine este seful, nu te-ai impus in fata lui cat ar fi trebuit. Incearca sa detina el controlul asupra ta. Cel mai indicat este sa mergi cu el la un dresor, este o varsta ok si sigur va prinde repede. Daca vrei sa incepi tu personal sa il dresezi, vei avea nevoie de foarte foarte multa rabdare si trebuie sa incepi sa te impui in fata lui. Mult succes.