Întrebare recomandată | Mikata a întrebat:

Hello. Am un motan de 1 an, nesterilizat care din cand in cand se napusteste asupra mea si ma musca rau, de obicei de picioare iar cand incerc sa-l iau in brate, se incolaceste pe mana mea si musca cu toata puterea lui, asta pana incep sa il bat si se sperie. Il bat pentru ca altfel nu am cum sa scap de el. Dar, in general, este un pisic destul de cuminte. Insa, nu inteleg din ce cauza apara aceasta agresivitate. Poate sa ma ajute cineva?

Răspuns Câştigător
| ElenaSA a răspuns:

Uite o explicatie a medicul veterinar. In ciuda acestei maniere unice de a actiona la feline, au fost propuse mai multe posibilitati pentru a explica de ce aleg pisicile sa se comporte astfel:
Pot fi o manifestare a asa numitului status de agresiune indusa, prin care pisicile incearca sa controleze situatia.
Este posibil sa fie un stimul neurologic negativ semnificativ asociatul cu mangaiatul indelung care afecteaaza aceste pisici, in special.
Aceste pisici ar putea fi extrem de subtile atunci cand vor sa arate stapanilor lor ca sunt nefericite, si de aceea, acest comportament poate parea atat de brusc.http://veterinarul.ro/......d-o-mangai
Nu mai lovi pisica, incearca sa te indepartezi de ea sau sa-i atragi atentia cu ceva: un zgomot de exemplu. Si pisica mea facea la fel, uneori cand o mangaiam mult sau cand o deranjam cu ceva.

| Mikata explică (pentru ElenaSA):

Multumesc frumos pentru raspuns.

| neutrino a răspuns (pentru ElenaSA):

Este departe de adevarul pisicii mele, care este o rasfatata, doarme peste mine in pat si pe tastele calculatoruli ( sa si acum, nu ma lasa sa scriu), sta numai in prejma mea, dar nu-i place si nu i-a placut niciodata in brate! Iar despre "bataie" nici vorba, cum sa lovesti o asemenea vietate, pe care de buna voie o aduci in casa? Apropo de casa, ea este stapana casei, nu suporta sa fie nicio usa inchisa, tot apartamentul este locul ei de joaca si pista ei de alergare! Doresc alta explicatie!

8 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Eu am o pisica de 2 ani, sterilizata, si la fel face: din cand in cand, dar cel putin o data pe zi, musca rau, si este tare mandra de faptele sale. Si nu vrea sa toarca, nu a tors decat in ziua in care am adus-o acasa si nici nu vrea in bratele nimanui. Este o nebuna scumpa! Daca afli de ce musca, sa-mi spui si mie!

| Mikata explică (pentru neutrino):

Pisicul meu toarce de multe ori, e foarte rasfatat, primeste atentie, imi face acel "masaj" noaptea, plange dupa mine, insa un singur lucru nu-l inteleg. de ce musca asa rau? Devine un animal salbatic pentru cateva minute, ca si cum l-as fi adus din padure.

| cristimihailov a răspuns:

Scapa de el. Ia si tu un peste.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cunosc acest tip de manifestare, e doar in calduri si evident frustrat, nervos. Este o manifestare normala pentru pisicile in calduri. De preferat ar fi sa il intelegi. Succes.

| XperioN a răspuns:

Cred ca e posedatahee hee))))

| IubescAnimalele a răspuns:

Cred ca doar se alinta