Poti sa-mi dai mai multe detalii? Cati ani are partenera lui? Poti sa o mangai pe ea? Daca sunt 2 deja sunt in lumea lor. Daca-i desparti s-ar putea sa moara unul de dorul celuilalt. Si eu am avut un baietel, rau de cand l-am cumparat. Musca ingrozitor de mic. Un an sau 2 a stat singur, iar dupa aceea am spus "eii... oricum nu se domsticeste" si i-am luat o partenera.S-a bucurat foarte mult si era asa de fericit. Rau a fost, tot rau a ramas. Acum e mort. Daca vrei un papagal cu care sa te intelegi iti recomand altul, pui, fara pereche.Si sa nu-i pui oglinda fiindca ei in oglinda vad un prieten si iarasi sunt in lumea lor. Daca n-au partener/oglinda se vor plictisii asa de tare incat omul va fi universul lui. In om va descoperi un amic pentru el. Nu e un articol de pe net! Stiu chestile astea de la cineva experimentat.
Femela are 5 luni, si ma inteleg foarte bine cu ea.
Pai tocmai! Te intelegi bine cu femela fiindca e mica. In curand nici cu ea nu o sa te mai intelegi, deoarece stand impreuna va deveni ca masculul : speriata de orice. Nu spun ca e bine sa-i desparti. Adica poate ca ea nu s-a atasat foarte tare de mascul, fiindca e destul de mica. Dar masculul sigur s-a atasat de ea. Atata timp cat masculul are partenera nu se va domesticii. Daca il separi greu se va domesticii findca are 3 ani. Si atunci vei avea nevoie de ajutor specializat. Uite : stiu ca probabil nu vei da raspunsul meu castigator fiindca toti ceilalti iti spun ca exista o speranta ca sa faci asa si pe dincolo, iar eu iti spun ca nu se va domestici. Am fost si eu in situatua ta, am intrebat, si acelasi lucru mi s-a zis. Momentan am un perus mascul, mic (acum in aprilie l-am luat ) si mi-e greu sa-l "dresez" pana si pe el. Ultimii 2 perusi mi-au murit in aceeasi seara si nu stiu de ce . Chiar daca nu ma inteegeam bine cu ei, sunt niste fiinte si-ti pare rau...
Hey Nu stiu daca exista vreun "tratament" mai bun pentru asta decat afectiunea.Petrece mult timp cu el, vorbeste-i (papagalilor le place sa li se vorbeasca mult intrucat au capacitatea sa memoreze cuvinte si sunt pasari extrem de inteligente) si chiar mangaie-l pe capsor Daca petreci mai mult timp cu el se va simti in siguranta. Dupa ce se vindeca putin de frica asta, pune-l la tine pe umar(daca sta) si plimba-te cu el prin casa in timp ce vorbesti cu el.Asta ar trebui sa ii dea incredere in tine. Daca stabilesti o legatura cu el va fi foarte usor.Trebuie doar sa ai rabdare, sa iei totul "pas cu pas" si se va obisnui Sper ca va functiona.Mult succes!
Nu sta sa il mangai pe cap, nici sa ii ating aripa
Atunci, ia-l incet cum am spus. Vorbeste-i calm, vorbeste-i asa incat sa aiba incredere in tine.Nu incerca direct sa pui mana pe el pentru ca e normal sa se sperie.Deocamdata doar vorbeste-i. Apoi, daca vezi ca se "imblanzeste" incearca sa il mangai incet pe cap. Daca nu functioneaza, mai cauta si pe net. Poate e o rasa mai retrasa.Documenteaza-te si vezi cum trebuie sa te porti cu el. Unere rase necesita mai multa atentie si un comportament adecvat.Mult succes
Buna!
Pai trebuie sa aveti un timp, nu chiar asa de repede va fi foarte greu, deoarece zic ca are o iubita, nu te prea place deoarece il deranjezi intr-un fel, oricum ai grija numai tu sa ii dai de mancare.
O zi bun[!
Nici odata sa nu faci ce a zis Fofy. Adica sa ii iei o partenera. Papagalii cand sunt cu un partener nu mai sunt chiar foarte prietenosi. Isi petrec cel mai mult timp cu ea/el. Singurul lucru pe care trebuie sa il faci sunt urmatoarele:
1. ademenestel cu mancare, iai aia din care mananca el si dai drumul prin casa sa vina la tine sa iti manance din aia pe care o ti tu in mana. ( trebuie sa o ti in mana ca sa va apropiati )
2. Prindel si tinel la tine la piept si stai cu el in pat/canapea si mangaiel pe cap asa pana il vezi ca adoarme ( adica atipit sa vezi tu ca ii place )
3. Vorbeste mult cu el si dai cat mi multa libertate prin casa. O sa vezi ca o sa aiba anumite locuri unde sta.
4. Inainte sa te culci dai drumul, asigurate ca inchizi tot sa nu zboare si pune-i mancarea la tine la pat, prin apropiere sau daca ai loc de ce nu chiar in pat.
Cam atat, cu multa rabdare crede-ma ca o sa fie foarte bland si iubitor.
Si eu am papagal, mascul. L-am lasat liber prin casa de cand era pui, acum s-a invatat cu mine, vine pe deget, mana, umar. Cand mananc ceva vine sa manance si el, cand ma imbrac stie ca plec si vine pe umar si nu mai zboara, cand ascult muzica "danseaza", imi roade toate cartile , obiectele mici de pe masa/noptiera etc le arunca pe jos si se uita dupa ele. are un stil . Cand pun flori in vaza vine si le rupe pe toate. Seara cand ma pun la tv vine si el in pat si sta cu mine. Ii place mult sa-l mangai pe cap. A invatat sa-si zica numele [paco] si alte cuvinte: puiu, piciu, cand il pupi te pupa si el.
Pai in primul rand.ii trebuie o partenera, nu va mai fi singur si va fi prietenos...
Deniissel întreabă: