Din moment ce nu accepta un caine de talie mica in casa, parerea mea este sa nu faci acest pas. Un Bichon nu il vei tine in garaj ori prin camara, este un caine de apartament, de interior. Astfel se ajunge sa fie abandonati cand unul dintre membrii al familiei nu doreste un patruped. Ai rabdare sa cresti tu mare, sa fi la casa ta si iti vei lua un caine dupa bunul plac.
Nu mai este nevoie sa iti raspund la restul de intrebari de la final, nu isi are rostul. Un caine cand il iei, trebuie sa fie acceptat de toata lumea. Cand un parinte se opune, greu sa il convingi sa te lase.
Si eu mi-am dorit in perioada adolescentei un caine. Mi-a luat mama un pechinez de gura mea, ceea ce ai mei nu doreau din cauza ca trebuie scos frecvent si la inceput fiind pui urina peste tot. L-au dat inapoi de unde il luase. Cand am ajuns la varsta sa ma intretin singura si sa ma desprind din cuibul parintesc, mi-am facut damblaua de a-mi lua caine si nu numai unul, ci in prezent am doi, unul de talie mijlocie un Border Collie cu Terrier si altul de talie mare un Ciobanesc grecesc.
A avea un caine nu inseamna numai joaca, ci din moment ce l-ai luat incep responsabilitatile: scos la plimbare, chiar daca ai curte tot ii trebuie miscare sa alerge, sa-si consume energia, ii trebuie hrana, mers periodic la veterinar. In primele luni de viata se fac vaccinurile, daca cainele are vreo problema de sanatate nu vei sta pe TPU sa intrebi ce are cainele si ca nu ai bani sa mergi la medic, te duci, vrei sau nu. Un caine luat devine automat un membru al familiei pe care trebuie ingrijit, asa cum si parintii tai o fac cu tine. Mai gandeste-te un pic si analizeaza situatia mult mai bine. Sunt multi copii care se plang in fata parintilor ca vor un animal de companie si totusi acestia sfarsesc sa fie abandonati pe strazi ca sunt prea multe de oferit pentru acesta ori ca face stricaciuni si murdarie prin casa. Un caine nu este o papusa!
Nu cred ca vei putea sa-ti convingi mama cu animalutul, fiindca are motive intemeiate sa nu accepte acest lucru.
Apoi, un catelus maltex nu va rezista iarna in garaj, indiferent cate paturi ii pui acolo, va murii de frig.
Animalele de companie le cumperi numai daca parintii accepta sa-in tina in casa si sa le faca vaccinuri, sa-i hraneasca sanatos si sa aiba grija de ei.
Copii ca tine trebuie sa-si asculte intotdeauna parintii, fiindca sunt mici si nu ai idee ce isneaman un animalut in casa.
Nu da banii pe un cîine daca mama ta nu acceptă, acest cîine nu il poti tine in curte afara este foarte frig, el este un pui si nu va rezista, mai bine renunta si împaca te cu ideea ca mama ta nu vrea, pana la urma este casa ei nu a ta si ea decide nu tu, ce varsta ai tu ca sigur nu ai putere de decizie si de convingere asupra mamei, decît sa faci scandal in casa si sa ajungi sa arunci catelul afara mai bine lasa l la stapînii lui care il ingrijesc, aceasta rasă de cîini costa multi bani de unde ai tu bani sa cumperi cîine, costa sute de euro.
Buna! Acest caine nu costa sute de euro poti cauta aceasta rasa nu este extrem de scumpa. Plus ca am eu bani am 650 de lei deci e destul de mult. La întrebarea ta "ce varsta ai" Am 13 ani si da nu cred ca am o putere asa mare de a i convinge însa fac ce pot. Multumesc de raspuns!
Bichonii nu au blana dubla deci trebuie sa ai gija sa aiba un loc calduros. daca e pui e si mai periculos ca poate e prost si nu se prinde cum sa intre in cusca desi as zice sa nu-l cumperi ca risti sa il gasesti mort dimineata.
Eu sunt de acord cu mama ta.
1. Orice animal cu blana o sa lase blana in casa. E drept ca de la specie la specie pot sa lase mai mult sau mai putin dar o sa gasesti par princasa.
2. Un caine in casa o sa miroase. Tu nu o sa-ti dai seama daca locuiesti acolo, poate doar cand intri in casa de afara, dar orice vizitator o sa simta mirosul ala apasat de casa in care sta si un caine.
3. Orice animal o sa strice cate ceva. Cainii o sa raoda si pisicile o sa zgarie. Daca e mai mic, paguba o sa fie mai mica.dar o sa fie.
4. Orice animal, mai ales cand e mic o sa se mai scape prin casa. Pe unii nu-i deranjeaza dar eu personal nu-s fan. Oricat te-ai minti, un caine o sa faca in casa de multe ori pana se invata ca trebuie sa iasa afara.