| natsumi346 a întrebat:

Hellp
cum pot sa recuperez niste obiecte care pur si simplu au fost date fara ca eu sa spun daca sa le dea sau nu
pana la urma erau ale mele.
ma tem sa fi fost date la oameni pe care nu ii suport eu iar dupa acele persoane sa isi bata joc de mine in legatura cu acele obiecte la care am tinut la ele mult.
ce fac?

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca obiectele erau ale tale, adica cumparate de tine, din bani munciti de tine, mergi la persoana care le-a dat si solicita-i returnarea lor. Daca nu le-ai cumparat tu, nu erau ale tale, chiar daca le-ai folosit o vreme.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu poti sa faci nimic! Daca parintii tai au hotarat sa dea acele lucruri altora, stiu ei bine de ce au facut asta, in fond sunt lucururi cumparate de ei, pe banii lor.
Cel mai probabil, parintii tai le-au daruit altora ca sa te invete o lectie, iar tu nu poti s ale iei inapoi, pentru ca vei avea de suferit de la parintii tai si in plus te vei face de rusine la parintii acelor copii si la copii respectivi.

| anonimg a răspuns:

Cine ti-a dat lucrurile fără voia ta s-a comportat nu urât, ci extrem de urât. Cine a facut asta da dovada de un caracter depravat, indiferent cine este aceasta persoana.
Dar faptul este împlinit. Ce poti face este doar sa accepti situatia. Si daca va fi vreo batjocura din partea cuiva, sa stii ca si Fiul lui Dumnezeu a fost batjocorit; de oameni depravati, bineinteles. Daca cineva te va batjocori, apara-te cu aceste cuvinte: "Batjocoritorii nu sunt placuti nici oamenilor și nici lui Dumnezeu".
Tu accepta nedreptatea care ti s-a facut, si fii ferm convins/a ca toti cei care au facut raul acesta usi vor primi pedeapsa, iar pe deasupra vor pierde cerul pentru totdeauna. Dumnezeu nu va primi in cer oameni insensibili sau care găsesc plăcere in a răni pe semenii lor.
Cat despre tine, trebuie ca niciodată sa nubte mai atașezi de lucruri atât de mult ca atunci când nu le mai ai sa suferi după ele.

| vocea a răspuns:

Nu mai poti face nimic fiindca nu poti cere ceva ce ai dariut cuiva, dar pe viitor sa le spui sa iti ceara si tie parerea.

| NoFeelings a răspuns:

E urat sa ceri ceva înapoi, deci nu mai ai nimic de făcut.

| Luluxxx a răspuns:

Ai putea sa vorbești cu acel cineva,si să îi explici situația, dar daca nu merge, vorbeste cu cel ce le-a dat, si spune-i cat de important e pentru tine, dar daca nici asta nu merge, fa fata aia de cățeluș inocent...

| natsumi346 explică (pentru Luluxxx):

O sa incerc sa caut dovezi ca nu le-a dat si inca sunt ascunse
am mari banuieli
si da eu imi cumparam obiectele din banii mei. si țineam mult la ele dar cred ca stiu unde sunt si nu cred ca le-a dat.
sau daca le-a dat le pot recupera