O sa razi dar asa se face - Ai dai cu ardei iute pe la bot si se va linisti.Ardei din acela verde - al rupi la varf si ai dai pe la bot.O sa vezi ca numai daca il arati se face cuminte si sta linistit de nu iti vine sa crezi.
Zgarda trebuie sa fie mai stransa pe gat sa nu aiba joc astfel incat daca zmuceste sa se gatuie(sugrume)...am patit si eu cu un ciobanesc german si i am aplicat
Defineste 'zgarda de forta'... eu reusesc sa il domolesc pe al meu cu o zgarda de genul celei din imaginenea de mai jos. Avand in vedere ca e testata de mai multe persoane din jurul meu si functioneaza in toate cazurile, eu ti-o recomand pentru un caine de talie medie-mare.
Daca asta e cea la care te refereai - trebuie sa ii scoti o za sau doua. Probabil ca e prea larga.
https://www.google.com/......ps?/search
Pai eu zic s-ai pui o Zgarda de (forta cu tepi pentru dresaj). s-au incearca sal corectezi, cand trage de lesa tu sa-i spui la pas si sa tragi lesa spre tine, s-au poti sa folosesti o zgarda electrica pana se invata sa nu mai traga. sper ca te-am ajutat!