Paii, eu sunt cam demodata, dar cred ca parintii nu sunt asa reci. Vor doar sa-ti dea impresia ca nu le pasa, desi ei se framanta oarecum si se gandesc la fericirea ta, asta e arma ta. uite iti dau un exemplu, cand te certi cu cineva drag, cum ar fi un prieten, desi ii dai impresia ca nu-ti pasa de el nu te gandesti la momentele fericite si te ascunzi in camera sa plangi? Cam asa sunt si ei.
Ei bine poti sa faci niste inscenari, sa le dai de inteles parintilor ca nu e doar un capriciu. IN primul rand poti sa te duci la ei si sa ii intrebi daca poti sa-ti iei ceva gen o slujba (asta in cazul in care esti mai mare de 14 ani), daca nu ia-ti mai umlte indatoriri in casa si spune: mi-as dori niste bani, mai am inca x (unde x este numarul de lei pentru un caine minus suma de bani primita) lei si imi iau cainele! Apoi, pentru ca deja ii pui pe ganduri, ar trebui sa faci o inscenare. Poate reusesti sa iti lasi jurnalul (asta doar in cazul in care ai unul, si nu e plin de secrete in el) pe o masa unde toti parintii se uita si sa scrii: draga jurnalule, nici nu stii cat imi doresc un caine. La masa te poti preface ca n-ai deloc pofta de mancare, indiferent cat de mult ti-ar placea felul din farfurie. Apoi la fel faci si cu chat-ul de pe mess. Poti sa-ti pui la status: cainee, vreau un caine. Sau ceva in gen, sa le iasa in evidenta parintilor...
Daca toate astea nu merg, treci la altileria grea. Iei un caine mai bland de pe strada (de preferat mai mic, asta doar daca stai la curte), sau imprumuti cainele unei prietene. Nu stiu, par eu cu povestile alea din revistele trase de par, dar asa a facut o prietena, si dupa doua luni era posesoarea unui superb husky. Ma rog, revenind. Aduci cainele (trebuie sa fii pregatita pentru niste certuri) si spui: mama, ma lasi totusi cu cainele asta?
O sa-si dea seama cat de mult inseamna un caine pentru tine. POti de altfel sa faci in sufragerie si la tine in camera un culcus pentru un presuspus caine, iei un cosulet, scrii cu markerul numele viitorului tau caine si pui pulloverul tau cel mai pufos. parintii tai isi vor da seama ca nu e doar un capriciu, ci ca oarecum iti doresti.
Daca asta nu merge inseamna ca a ta e vina. Poate ar trebui sa te gandesti, la inceput, daca i-ai dezamagit, daca ceri prea multe in perioade prea scurte, daca tot ce ai te-a plictisit. Atunci ar trebui sa faci o schimbare de la radacina si sa-ti schimbi comportamentul. Sa apreciezi tot ce ai in tristete. Parintii se vor induiosa si, cine stie, poate la urmatoarea data speciala din ziua ta te vei trezi cu un puisor de amstaff.
Acum am sa-ti spun ce a facut var-mea pentru o pisica, desi diferenta e mare.
La fel ca si parintii tai, parintii ei tineau mortis sa pastreze casa curata, fara par, si implicit sa nu existe animale. Vara mea nu a zis niciodata ca vrea una dar a lasat mereu sa se inteleaga.
Si-a decorat camera cu chestii pufoase, asemeni blanitei pisicii. A inceput sa-ti devasteze un pix cu puff pentru a-si face un ghemotoc pe care sa-l mangaie noaptea (la fel cum noi dormim cu pisicile), si la masa aducea mereu cate doua-trei reviste cu pisici.
In timpul asta, vindea la scoala tot felul de hand-madeuri, si asa a strans un sfert din suma.
Intr-o seara s-a dus in sufragerie si a inceput sa numere banii zgomotos. Parintii ei au intrebat-o ce-i cu atatia si ea le-a povestit ca vrea o pisica. Parintii s-au uitat indiferent dar de ziua ei i-au oferit o mogaldeata pufoasa
Sper ca si tu vei avea parte cat mai curand de cainele tau dar nu uita, fara cadouri scumpe cerute, doar putine mofturi. Refuza chiar si chestia care-ti place cel mai mult spunand: banii astia puneti-i deoparte, poate intr-o zi voi primi un amstaff.
Stii...parintii nu sunt foarte usor de convins poti sa le spui ca te simti singura si ca ti-ar placea un caine! dar cred ca daca vrei un caine nu prea conteaza rasa doar un caine sa fie!
Pai ...am si eu un caine doar ca e shih tzu. daca traiesti in apartament te avertizez ca e foarte greu cu ei. sper ca esti constienta ca e un suflet viu si mereu trebuie sa ai grija de el,dar daca traiesti la casa pe pamint iti este mai usor! Deci, ca sa-ti convingi parintii trebuie sa-i spui cata fericire iti aduc acesti caini, sa-i explici cata dispozitie pozitiva iti aduce aceasta rasa. eu deexemplu i-am spus mamei tot i-am spus trucul asta si iata si cainele mult succes! sper ca te-am ajutat macar un pic. :*
Pai le poti spune sa iti ia un caine in schimbul unor activitati prin casa\curte, cateva probleme la mate in plus, poate pui si tu niste bani din pusculita pentru cutzu, te porti frumos cu ei, poti vb cu nasul tau sa ii convinga sa iti ia un caine, le poti promite ca o sa ai grija de el si ca iti doresti si tu foarte mult un caine si daca pui toate astea in aplicare si tot nu merge le spui in fiecare zi cat de mult iti doresti sa ai un caine amstaff si eu cred ca sigur iti vor lua unul, insa nimic nu se primeste fara putin efort succes si sper sa iti primesti catzele cat mai curand:8