Dupa parerea mea, un pui e bine sa-l iei pe la 8 sapt(2 luni), e mai bine sa stea mai mult cu mama lui.
1. Articol creat de mine:
ALIMENTATIE:
-doar hrana superpremium(acana,orijen, belcando), daca nu ai buget mare poti cumpara BOSCH, o hrana premium, dar buna. PEDIGREE este cea mai proasta hrana pentru caini.
-e bine macar pana pe la 6 luni sa ii dai hrana superpremium, sa aiba un start bun, apoi poti sa treci pe BOSCH, chow-chow(hrana premium)
-pentru o crestere frumoasa e bine sa combini boabele pentru caini cu mancare gatita
-mancarea gatita poate fi: orez/arpacas(fiert) cu legume (morcov, radacini de telina, patrunjel, pastarnac, sfecla rosie, ardei capia, ardei gras etc) si carne pui(nu exces)/vita(cea mai buna)/curcan/cal, organe (vita cele mai bune); supa cu legume si carne/organe.
-schema de mese recomandate in functie de luni:
pui caine 2-3 luni = 4-5 mese pe zi
pui caine 4-5 luni = 3-4 mese pe zi
pui caine 5-6 luni = 3 mese pe zi
pui peste 6 luni = 3 mese pe zi
adulti = 2 – 1 mese pe zi,
-cum ai putea combina boabele cu mancarea gatita: de ex la 2 luni un catel primeste cam 4 mese poti la 2 mese sa primeasca mancare gatita iar la celelalte 2 boabe sau 3 mese mancare gatita si 1 boabe sau invers, asta doar tu hotarasti(sa nu-i pui in mancarea gatita boabe, separat fiecare)
2. Nu am mai auzit ca un caine sa faca la nisip, doar pisicile fac in nisip, normal un caine e invatat sa faca afara.
Il poti invata sa faca intr-un anumit loc, dar s-ar putea sa mai scape uneori pana va mai crete si va putea sa se abtina.
3. Gasesti la raspunsul de la intrebarea 1
4. Pai bichon-ul nu e un caine care trebuie scos mult afara,nu e un caine activ. Ii ajunde cam o ora pe zi,dar cred ca iar face bine miscarea,asa ca daca ai timp poti sa-l scoti si mai mult,pana la urma urmei cum la noi e sanatos sa faci sport asa e si la ei, dar ai grija as nu-l fortezi(alergat, inot, etc), mai ales cand e mic.