Pentru inceput am citit tot textul si nu ai doar o problema ai mai multe.
Primul pas. Nu-l mai plimba fara lesa.
Al doilea pas. Cainii au obiceiul ca atunci cand "fura" ceva de jos sa inghita imediat in cazul in care vrei sa le iei prada incercand sa le desclestezi falcile. Invata cainele sa lase la comanda obiectele sau chiar mancarea din gura pentru a preveni inghitirea lor. Acest gest ii poate salva viata.
Cum se procedeaza: incearca mai intai cu o jucarie. Da-i-o, apoi flutura-i pe la nas o bucatica de recompensa, (patratele de carne de vita sau de pui fiarta etc.) si spune-i comanda LASA!
Daca lasa jucaria, ii dai bucatica si il feliciti abundent.
Al treilea pas. Pune o persoana straina (un prieten) sa plaseze in drumul cainelui bucatele de salam, cremwurst sau carne. si treci incet cu cainele in lesa pe langa ele. Daca incearca sa ia de jos, corecteaza-l din lesa smucind in lateral, nu prea tare, dar suficient cat sa il determini sa renunte. Simultan, ii spui NU! pe un ton decis, dar nu atat incat sa sperii cainele.
Daca evita sa ia bucatica de jos, felicita-l si da-i o recompensa din mana ta.
Repeta exercitiul pana cand, chiar oprindu-te langa bucata de carne de jos, cainele nu va mai manifesta nicio intentie de a o manca. De regula, iti dai seama ca a inteles mesajul in momentul in care va intoarce capul in directia opusa "momelii", ignorand-o complet.
2. NU E O PROBLEMA NUMAI CU EL! Si tu ai o problema. te agiti cu siguranta prea mult! Fii calma si el te va rasplatii prieteneste. a da in el nu este o solutieuitate in fiecare VINERI pe national geographic la ora 21. 00 la Cesar si cainii vei avea ce invata de acolo!
PONT: Mai intai dreseazate pe tine.si dupa aia cainele.fii calma cu el ca sa fie si el ascultator fata de tine
STIU CA AM SCRIS MULT DAR TE ROG NU NEGLIJA. MIA LUAT CEVA! SI FAC ACEST LUCRU PENTRU CA IUBESC FF MULT CAINII
Succes.
Cu acei pasi pe care ti i-am oferit am dresat cainele unei prietene care are pisica.Cainele manca "treaba mare" a la kitty
Gandeste-te ca e si el un copil. scoate-l afara cu botnita ca sa nu mai manance prostii, da-i in casa jucarii speciale de ros si fa-l sa inteleaga ca doar alea sunt ale lui (il certi cand pune gura pe altceva, il lauzi can ia jucaria) si ai rabdare sa-si schimbe dintii, ca se va potoli. ca nu te asculta e si vina ta, fii ferm cand ii spui un lucru, nu trebuie sa tipi. gasesti notiuni de educatie elemantara a unui caine in manuale de specialitate, poate si pe net.
Crysty.nu e vorba de aia doar cand ii vorba de ascultat ca pe nimeni nu asculta, eu stau toata ziua cu el si vine dupa mine chiar si pana in bucatarie dar vine cand vrea el nu cand ii spun eu. dar cel mai tare e ca odata am plecat cu bicicletele eu si tata acum cateva zile si l-am lasat la bunicu meu a fost foarte trist statea numai la usa si se uita la cleantza.si atunci bunicul meu la scos afara fara lesa sau ham ca erau acasa si cand la strigat a venit cuminte si o fata i-a dat o bucata de corn cu ciocolata si s-a dus a mirosit-o si a plecat. dar 100% daca eram cu el o lua si o inghitea direct fara sa o mai mestece uneori am impresia ca ne face in ciuda
Exact patesc si eu, am un pechinez si al fel face.mananca orice...de la fructe, legume, seminte, mancare de pisica bea chiar si suc.bine nu in cantitati mari. dar orice ii place dar nu vomita e chiar ft energic, asa sunt ei mai curiosi, dar daca ii face rau incearca sa-l tii mai cu forta, departe de "tentatiile"lui.
Asa era si cainele meu si pana ii dadeam peste pot si la cur si dupa aia stia de frica nici chiar de frica poate nu te place de aia nu te asculta si nu vine la tine cand il strigi asa e si cainele meu numai pe mama o suporta si o asculta
Perta_Ana_Maria_1994 întreabă:
Deniissel întreabă: