| IOOvreaCereale a întrebat:

Hey! am aflat de la paintii mei ca vor sa imi ia un catel si m-au pus sa aleg:husky, golden retrewier sau terra nova...prblema e ca mai am o catea chow-chow si nu stiu cu care rasa se intelege mai bine...care rasa e mai ieftina si mai buna de curte?

Răspuns Câştigător
| dirtoaica a răspuns:

Chow-Chow ar trebui sa se inteleaga cu toate aceste rase.Dar cred ca Terra Nova este o rasa mult mai potrivita. Terra Nova este un caine mare, cu o aparenţă solidă, care este atât puternic, cât şi atletic în acelaşi timp. Au un cap mare şi o faţă foarte expresivă care dă impresia că studiază totul şi pe toţi înainte de a se mişca sau a acţiona.

În ciuda dimensiunilor sale mari rasa este un câine de casă minunat şi se vor adapta rapid rutinei stăpânului şi spaţiilor mici. Sunt foarte grijulii în spaţiile mici şi nu sunt cunoscuţi a fi prea activi sau încăpăţânaţi, ci mai degrabă relaxaţi şi calmi.

7 răspunsuri:
| cățelușa56 a răspuns:

Nu stiu care rasa e mai ieftinadar iti pot spune ca indiferent de rasa, cainii tot se imprietenesc. Terra nova...hmmm,si vecinii mei au unul, si nu til recomand...Toata ziua doarme si mananca si mai si lasa bale. Ceilalti vecini ai mei au un malamut[seamana mult cu huskydoar culoarea ochilor e diferita] si saracul,vara, e un chin pentru el s-a stea afara.Dar golden retriwer e.Un super animal de companie, afectuos si usor de ingrijit, care te cucereste din prima, eu ti-l recomand pe acesta. FUNDA?

| ღMyrunaღ a răspuns:

Cu golden retrewier

| Aida_3174 a răspuns:

GZolden retrewier pentru ca sunt cei mai prietenosi, pentru ca husky poate muri vara de la caldura, iar terra nova...nu prea e inspirata
winking succes

| ands a răspuns:

Eu iti recomand un golden retriever, mai mult pentru ca imi place, dar stiu ca, de obicei, rasa chow-chow este putin mai...dominanta, daca nu chiar agresiva. Din cate stiu, goldenii sunt blanzi si cred ca s-ar completa. Despre celelalte rase nu cunosc multe lucruri, dar sa pui doi caini cu "violenta in gene" in aceeasi casa nu e de recomandat. Legat de husky, mie mi-ar fi teama sa il tin chiar fara un alt caine in casa, pentru ca o prietena a avut unul si a muscat-o de buza, dupa care ea a ramas cu o cicatrice permanenta.Totusi, iti recomand sa mai citesti pe site-urile de specialitate sau sa urmaresti cand poti emisiunea lui Cesar Millan de pe National Geografic, "Cesar si cainii", vineri de la 22:00. happy

| tpb a răspuns:

Salut,
Nu iti recomand sa iti iei husky,deoarece vara moare de cald si este o rasa de munte.
Terra Nova este prea mare,mananca mult,lasa par, si scoate mult.
Cel mai potrivit este sa iti iei golden retrewier sau, mie mi-a placut cel mai mult rasa Beagle.Te sfatuiesc sa te informezi de goledn retrewier sau Beagle.Sunt cei mai frumosi.
Funda?batting eyelashes

| ShocK97 a răspuns:

Pai huskyul e un catel mai potrivit pentru munte si pentru plimbatlaughing. Goden retrewier este un catel dragalas si potrivit pentru curte si cred ca se intelege cu chow-chow. Terra nova este un catel simpatic si foarte blanos si cred ca e si lenes cred ca sar intelege si el cu chow chow. Mie unu imi place retrewier si husky. Dar zic sa alegi retrewier. Funda?

| orangex a răspuns:

Husky sub nici o forma, un caine frate cu dracu, posesiv si neascultator + prostul obicei de a fugii de acasa, cand vina vorba de mancare, jucarii, stapan, sunt/esti doar al lui, va dori sa fie mereu liderul, mai pe scurt nu. Iti recomand golden-ul este ascultator, familist, protector. Terra-nova este prea mare, ii cad prea mult par, consuma multa mancare, este mult mai greu de intretinut in comparatie cu golden-ul.