Pai cainii sunt,, cei mai buni prieteni ai omului'', e normal sa te iubeasca o data ce ii ingrijesti, si simt daca le oferi afectiune, nu pot sa stiu de ce a doua zi a si uitat de puii ei, catelusa noastra a suferit foarte mult cand i-am dat puii si erau deja marisori, aveau 2 luni, si totusi ea ii cauta prin curte zi de zi si nu mai avea stare, nu mai manca, si nu am avut ce face a trebuit sa merg la o matusa de-a mea caruia i-am dat un catelus si sa ii cer catelusul inapoi, mi la dat, si tare mult s-a bucurat catelusa noastra cand l-a vazut...
Am prieten un caine vagabond
Cand merg la el, stie ca am in punga mancare buna si e rupt de foame dar nu se-atinge de mancare pana nu ne jucam noi doi vreo 5 minute. Daca ma grabesc si vreau sa plec, lasa mancarea "nemancata" la marginea drumului si vine dupa mine, ma insoteste jucaus pana la masina.Pentru ca nu atat de mancare are el chef, cat de afectiune.
Cu siguranta, animalele devin dependente de noi si pentru ca le hranim si pentru ca le dresam, inducandu-le senzatia ca noi suntem stapanii absoluti, dar mie imi place sa cred ca e mai mult decat oportunism din partea lor. E vorba de un fel special de prietenie.
Eiii, sa planga dupa puii ei 1 an. pana la urma este animal si nu are sentimente atat de intense ca omul... pup
Fara suparare, dar nu vad unde e intrebarea! Oricum, parerea mea e ca nu este in totalitate adevarat ceea ce ai auzit de la veterinarul ala, mie mi se pare ca te apreciaza mai mult si dupa cata afectiune la acorzi! Ca mancare si culcus le poti da, dar daca ii lovesti de exemplu nu o sa vina mereu la tine veseli! Si eu am avut o catelusa, a avut multi pui, acum am doi dintre ei-sunt deja mari. Era foarte apropiata de catelusi mereu, si mai ca nu lasa sa ii fie luati. Deci nu mi se pare foarte adevarat.in fine, parerea mea! Funda?
Cand vine chestia de aparare de la un caine este alt ceva.Deoarece cand ai un caine si tu te ocupi cel mai mult de el va intelege ca tu esti seful deoarece ei au si vor avea senzatia de haita chiar daca traiesc printre oameni deoarece ei se trag din animale salbaitce.Si daca tu il ingrijesti el va intelege ca in acea "haita"tu esti seful si el iti va fi supus.In caz de pericol el te va pune pe tine pe primul loc. Exact ca in cazul garzilor de corp.
@Leopardon, hai ca m-ai facut sa rad si si sa iti dau dreptate in tot ce spui.
Dar ceea ce este cel mai mult de apreciat la un caine (nu numai, ci chiar de la toate animalele) este faptul ca ele daca primesc pot sa si deie inapoi.
anonim_4396 întreabă:
Deniissel întreabă: