Motănelul e birmanez nu? Ăstia dorm pe dulap, pe televizor, vezi ca va da jos plasma, deoarece nu are loc sa stea pe el, (pe televizor), tu acum trebuie sa stai de vorbă cu motanul, sa nu se urce pe dulap, sau pe televizor, vorbeste i pe un ton ferm, dar totusi nu il speria, nu il bate, ci doar fal sa inteleaga cine este seful, adica tu nu el, momentan motănelul este pui, mic, asa cum l ai obisnuit sa si faca nevoile la locul lui special, la nisip( face nu? sau face unde vrea el?) asa trebuie sa stie ca nu are voie sa doarmă pe dulap sau pe televizor. Fai un loc al lui unde sa doarmă, sa stie el ca doar acolo este pătutul lui, ce rasă este, cafeluță? Ce nume frumos i ai pus. Multă sanatate motanului, sa i ti trăiască, ce culoare este?
Pai... nu e chiar de rasa. E o corcitura intre birmanez si habar n-am ce era mama lui. Dar oricum nu se vede ca nu e de rasa. Are blana foarte foarte foarte lunga, pana in pamant; o coada foarte pufoasa. Culoarea blanii lui este neagra, insa pe la coada, si sub labute are un fel de alb, culoarea spumei.
Si da, face la litiera. Niciodata n-a facut altundeva.
Ok, e un motănel destept, dar îi place sa stea unde vrea el adica pe dulap, cred ca greu se va dezobisnuii sa nu m ai stea acolo, nu intră si in dulap printre hainele tale?
Intra, insa acum numai intra.
Ce mic si dulce motanel.
Simte nevoia sa se uite de sus, sa se simta puternic intr-un asemenea loc pe care si l-a castigat cu greu in casa voastra. Ar trebui sa-i usurati accesul spre sifonier, acolo este reduta lui, locul din care va vede pe toti mici si neinsemnati. Si eu i-am usurat pisicii mele accesul pe sifoniere, acum e nervoasa pentru ca n-o las deoarece e operata. Chiar ii zic "mopu" pentru ca nu-i praf pe sifonier. Nu-l bate, e mica lui placere sa se catere ca sa fie langa tavan si, pentru putin timp, el sa fie bossul. E fascinat de tantari si fluturi de noapte, acolo e locul din care construieste strategii de atac asupra acestor adversari. Nu-si da seama ca a stricat un tv, ca va supara pe toti, furisatul e proba lui de foc si marea victorie e cucerirea Everestului. Fii bucuroasa ca ai un pisic sanatos care, incet-incet, a pus monopol pe "fructul interzis" al casei: sifonierul.
Gabriel_Ianis_2000 întreabă:
Desh întreabă: