1-Poate mananca noaptea...
2-Te inteleg cu broscuta care nu o mai ai!
3-'un pic temperatura apei'...se da flacara mai tare.
Ai grija sa nu fie prea cald in camera, sunt sensibile la caldura. Poate e bolnavioara, daca se simte mai rau, poate mergi cu ea la veterinar.
Salut. Cred ca n-a iesit inca din hibernare. Daca ai avut cald in casa toata iarna nu a hibernat deloc, poate ca recupereaza acum. Las-o in pace. Daca chiar vrei sa ii cresti pofta de mancare pune-i o frunza de leustean inmuiata 5 minute in ulei caldutz in apropierea nasului. La ale mele functiona.
Nu uita ca totusi macar 2 luni trebuie sa hiberneze anual!
Problema aceasta e destul de intalnita la broscute.Eu iti pot recomanda sa ai grija ca mediul in care o ti sa fie incapator-sa aiba loc de miscare, incalzit si din cand in cand sa ii pui calciu in apa(se gaseste la pet-shopuri). Poti sa incerci si cu carne cruda(o delicatese pentru broscute), iar daca tot nu mananca eu te sfatuiesc sa o duci la veterinar.
Buna! Si eu am patit la fel cu a mea anul trecut. Ori nu a hibernat suficient de mult iarna trecuta, si asta daca a fost tinuta peste iarna la o temperatura de peste +8 grade Celsius (intra la hibernare la maxim 8 grade), ori a hibernat prea mult (a fost o iarna destul de lunga). A mea asa a patit anul trecut, hibernase prea mult si era prea slabita. A dus-o mama la veterinar si de acolo i-a dat niste vitamine si vreo 2-3 saptamani mama a hranit-o cu seringa ca refuza orice. Apoi si-a revenit. Eu zic sa intrebi si tu un veterinar. El va sti cel mai bine ce se intampla.
1. Broastele nu hiberneaza decat daca sunt salbatice sau se simt rau
2. Pune-i apa putin mai calda
3.Las-o sa se plimbe prin casa
4. Dai diferite tipuri de mancare
5. Poate se simte singura nu ai ceva prieteni care sa mai aiba o broscuta, ai putea so duci in vizita
6.Asa a facut si broscuta mea si acum am 2 si sunt foarte fericite
7. I-ai pus ceva scoici sau pietricele in apa? Broscutelor mele le place sa zdrangane pietricelele si noaptea le poti scoate .