| サクラ a întrebat:

Hey,am si eu o intrebare in legatura cu papagalul meu nimfa.Cum pot afla ce gen este, fara sa ma duc cu el la veterinar.Mentionez ca are 8 ani jumatate.Cand l-am luat mi-a spus ca e baiat, dar semana foarte mult cu femela si nu stiu daca e sigur baiat, pentru ca unele persoane mi-au spus ca ar putea fi femela dupa cum se comporta.

Răspuns Câştigător
| Iosif9977 a răspuns:

Nimfa mascul este in mare parte gri, capul sau este galben si are 2 "obrajori" formati din cercuri rosii. De exemplu, in imaginea din acest articol este prezentat un mascul. Femela are si ea "obrajori" doar ca acestia au un rosu mult mai intens. Pe langa diferenta "obrajorilor" femelele de Nimfa, mai este si diferenta coloritului penelor, aceasta fiind in mare parte galbena cu mici urme de gri, dar, si coada este diferita (acesta fiind cel mai bun mod de diferentiere), coda la femele este mult mai colorata si are forme tarcate. http://animaledecompanie.info/zburatoare/pasari-exotice/papagal-nimfa.html

4 răspunsuri:
| Skkidyy a răspuns:

HostName: HodoniCity ccei noi /2levelup
Address: 93.119.30.76:7777
Players: 2 / 50
Ping: 23
Mode: K-Zone GF
Map: San Andreas

| rares85 a răspuns:

,,Determinarea sexului papagal nimfa

Masculul este în mare parte gri iar capul este galben cu două cercuri roșii pe obraji, diferența față de femelă este că acest punct sau cerc roșiatic este mult mai intens la mascul Femela este în mare parte galbenă cu unele urme de gri. Cea mai bună metodă de a deosebi un mascul de femelă este coada; coada la femelă este mai colorată cu forme tărcate pe ea."

| MălinaSophy a răspuns:

Buna..Am avut si eu multi papagali care s-au dus pe rand unul cate unul...Mai am 1 totusi! Am avut aceeasi dilema..Ideea este ca te uiti la culoarea ciocului daca are culori deschise, pale cum ar fi:Roz pal, Visiniu pal, bej, galben spalacit..este fata,Iar daca are culori mai inchise cum ar fi :Mov, albastru, bleu, verde deschis, inchis este baiat. Sper ca te-am ajutat.Succes la cercetathappy