anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey! Am un bichon de 3 luni. Il pieptanam in fiecare zi inainte de culcare si ii facem baie o data pe saptamana. Mama mea este alergica la parul de animale Dar nu I s-a intamplat nimic. Bichonul doarme intru-un cosulet langa patul meu. Exista vreo sansa sa avem probleme cu parul lui (grave). Imi puteti Da niste sfaturi?
P.s: nu i-am dat carne cruda care contine chisturi.

Răspuns Câştigător
| galma a răspuns:

Am cateva sfaturi:
-Poti sa il pieptani de doua ori pe zi:dimineata, si seara.
-Si eu am bichon, si stiu ca se murdaresc foarte repede, dar nu ti-as recomanda sa ii faci baie in fiecare saptamana.Eu ii fac de doua ori pe luna, mai exact la doua saptamani.Sanatatea lui,in timp,poate avea de suferit si multe bai pe luna,timp de cativa ani,vor duce la degenerarea blanii. Poti sa ii iei servetele umede,speciale pentru catei,si sa il stergi in fiecare seare pe labute,si pe spate.
-Poti de asemenea, ca sa nu aveti surprize cu parul sa bagati aspiratorul in fiecare zii si sa aspirati fiecare camera, bucatarie, balcon, si canapelele sau patul.Eu asa fac.
-O buna alimentatie contribuie si ea la caderea parului.Mancarea de calitate buna este esentiala.
-De asemenea,bichonii sunt renumiti ca nu lasa par, sau nu naparlesc mai deloc, asa ca nu trebuie sa iti faci foarte multa grija.

P.s:Este foarte bine ca nu i-ai dat carne cruda, si nici sa o faci. Evita mezelurile, mai ales vara dar si tot timpul.Ai grija la ciocolata, este toxica! Am auzit multa lume care, zicea ca, cainele mananca ce mananca si omul.Total eronat! Omul are alt stomac, si alta anatomie fata de caine! Cum ar fi ca noi sa mancam mancarea cainelui? Sper ca ti-am fost de ajutor

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca aveti grija sa nu ii zboare parul prin casa si sa nu il inhalati, nu vad nicio problema.

| RedNose a răspuns:

Nu stiu ce sa zic de alergie, dar nu e bine sa-i faci asa des baie caielui. de maxim 1-2ori/luna.

| 8mariastar a răspuns:

Nu ai probleme cu parul lui doar sa ai grija da nu iti intre firele de par in gura sau in nas ca e periculos