Nu stiu, am siameza XD, ma rog, e motan. Oricum... ambele rase sunt pufoase, dar blana birmanezei este usor de ingrijit si ragdoll este o pisica mult mai toleranta, cam cum e motanul meu, un sac de cartofi bun de facut zoologie pe exterior. Birmaneza uraste singuratatea, deci daca vrei sa iti iei una iti vor trebui de fapt doua, iar problema este ca daca iei motani se vor bate, daca iei pereche vei avea pisoiasi sau metoda simpla-castrare, iar daca iei femele vor sari pe geam. Simplu. Pisicilor le place sa vaneze, deci daca vad o pasarica pe copacul din fata blocului si geamul este deschis s-ar putea sa ai nevoie de pompieri sau de un sicriu micut, depinde si cat de inteligenta e mata. la fel si daca este motan, doar ca motanii sunt mai usor de invatat ca somnul si bobitele sunt mai bune decat carnea proaspata plina de fulgi/par. Ragdoll este o pisica afectuoasa, iubeste sa fie mangaiata la greu si se ataseaza foarte usor si strans de stapan, nu prea ii place sa se joace deci are si ea un minus, dar macar e o pisica bleaga si torcaicioasa. Orice rasa ar fi, matzelor le place sa se joace dimineata si seara, in rest somn si mangaieri, deci daca ziua lipsesti de acasa, pisica nu va avea nicio treaba, daca e birmaneza si lipsesti mai mult de 8 ore va face urat. Eu stiu de la o verisoara care a avut. Sunt incredibile...
As alege Birmaneza, pentru inteligenta lor deosebita si tehnicile de comunicare ingenioase. Motanul meu e Birmanez.
sori1999 întreabă: