| DanAndreeaIoana a întrebat:

Hey, cine creste iepuri? Am doua iepuroaice care sunt surori si un mascul care nu este" ruda" cu ele. Pot sa le tin pe amandoua iepuroaice intr-o cusca in timp ce una a fatat sau pe amandoua impreuna in timp ce au fatat amndoua? Adica sa nu se bata sau sa-si omoare puii.

Răspuns Câştigător
| LIN2010 a răspuns:

NU! nu se tin in aceeasi cusca femelele care trebuie sa fete, se amenejeaza custi destinate doar unei singure femele, cusca trebuie sa aiba dotari minime in acest senscall meel mai indicat este sa fie compusa din doua compartimente, unul pentru hranire si toaletare si celalalt pentru fatare(aici o sa-si faca cuibul pentru puisori,)trecerea dintr-un compartiment in altul trebuie sa se faca printr-o fanta doar atat cat sa poata trece femela, si sa fie la o inaltime de 15-18cm de la pardoseala). Daca nu le separi vor cauta sa se bata si sa-si omoare puii. Deci nu-ti recomand sa le tii impreuna.Succes si cat mai multi iepurasi.

4 răspunsuri:
| hatze a răspuns:

Eu am avut multi iepuri si iepuroaicele nu le-am tinut niciodata impreuna cu toate ca sunt rude, nu e bine pentru pui.

| bogboy101 a răspuns:

Buna le ti separat pentru ca poate le bat sau nu le lasa sa manince si alte motive ...Am avut si eu iepuri si sa stii sa le dai apa de baut multa... funda?

| Tyrr a răspuns:

Nu.despartele

| Zenithf a răspuns:

Iepuroaica cu pui trebuie tinuta separat. Puii pot fi agresati de ceilalti iepuri, sau pot fi mancati de mama lor atunci cand ea nu-i simte in siguranta. Asta inseamna si ca nu ai voie sa umbli la cuibul lor, sa nu-i simta ca au alt miros.
Iepurii adulti de acelasi sex pot fi tinuti impreuna, atata timp cat nu se bat, dar asta nu se prea intampla.